Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi için insanlar akın akın Fatih Camii’ne yürüyor

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören ve geçtiğimiz gün vefat eden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze namazına katılmak isteyen vatandaşlar Fatih Camii’ne akın ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanından dün geceden itibaren İstanbul’a gelen insanların bir kısmı geceden itibaren cami avlusunda sabahlarken bir kısmı da sabah namazı sonrasında camiye geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren Fevzipaşa Caddesine çıkan tüm yollar, sokaklar araç trafiğine kapatıldı.

Kilometrelerce yolu yaya olarak kalabalık gruplar halinde yürüyen binlerce kişi camiye ulaşmaya çalışırken caminin erken saatlerde dolması sebebiyle camiye giremeyen vatandaşlar, camiye çıkan sokaklarda, Fevzipaşa Caddesi üzerinde, yeşillik alanlarda seccadelerini sererek saf düzeni aldı.

Camiden okunan dua ve kılınacak namazın etraftan rahatça duyulabilmesi için Fevzipaşa Caddesi üzerinde vinçlere asılı ses sistemleri kuruldu.

Cuma vaktine kadar devam edecek olan gelişler nedeniyle yolların daha da dolacağı ve her yerde saf tutulması bekleniyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın