M. Raif İnan: “Gazlaştırma Yöntemi Atıkları Yakmaya Oranla En Az 3 Kat Enerji Verimliliği Sağlıyor!”

M. Raif İnan, dünyada öncü ve yenilikçi bir teknoloji olarak nitelendirilen gazlaştırma teknolojisinin atıktan enerji üretimi alanında sağladığı faydalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu teknolojinin yakmaya oranla daha fazla enerji verimliliği sağladığını dile getirdi. M. Raif İnan, gazlaştırma teknolojisi ile biyokömür ve aktif karbon dönüşümünün mümkün olduğunun altını çizdi.

M. Raif İnan, gazlaştırma teknolojisinin enerji üretimi alanındaki önemine değindi. Gazlaştırma teknolojisinin çevre için zararlı olan karbon salınımını minimuma indirdiğini belirtti. Gazlaştırma teknolojisi ile 3 kat daha fazla enerji verimliliği sağlandığını dile getiren İnan, bu sayede yatırım maliyetlerinin de oldukça düştüğünü bildirdi.

M. Raif İnan Gazlaştırma Teknolojisi ile Biyokömür ve Aktif Karbon Kazanımı Sağlandığını Bildirdi

Prof. Dr. Murat Doğru ve M. Raif İnan, Atıktan Enerji üretiminde geliştirdikleri gazlaştırma teknolojisinin dünyadaki öncü ve en yenilikçi teknolojilerden biri olduğunu ve yakmaya göre üstünlüklerini anlattı.

“Gazlaştırma teknolojisinde, atıklar tesise geldiğinde geri kazanılacaklar ayrıştırılıyor ve geri kazanıma gidiyor. Sonra kalan atıkların nem oranı ayarlanarak enerjiye çevriliyor. Yaklaşık 1 ton atıktan 1 MW elektrik üretiliyor. Bu yöntem, atıkları yakmaya göre en az 3 kat daha fazla enerji verimliliği sağlıyor. Çevre için zararlı karbon salımını yakmaya göre 10 kat daha düşürüyor.

Ayrıca bu teknoloji çevre için zararlı toksik gaz yayılımına da engel oluyor. Yatırım maliyeti açısından baktığımızda process yoğunlaştırma uygulandığından gazlaştırmanın yatırım maliyeti yakmaya göre daha düşük kalıyor. Ayrıca bu teknoloji ile farklı sektörlerin büyük ihtiyaçlarından biri olan biyokömür ve aktif karbon olmak üzere önemli bir geri kazanım da söz konusu.”

Bu Haberi Paylaşın