Köpeklere Ödül Maması Ne Zaman Verilmeli

Ödül maması köpek sahiplerini en çok ilgilendiren konular arasında yerini almaktadır. Köpek ödül mamaları köpek eğitimi için oldukça önemlidir. Ödül mamaları ile köpeğinize en basit komutlardan en zor komutlara kadar pek çok eğitim vermeniz mümkündür. Ödül mamasını verme sıklığı ise tamamen verilen eğitim ile doğru orantılı şekilde gerçekleştirilmelidir. Köpeklere çok sık verilen ödül mamaları köpeğinizin obezite olmasına ve beslenme bozukluğuna neden olmaktadır.

Köpekler ödül mamalarının lezzetine bayılırlar. Fakat köpeğiniz ödül mamasını çok seviyor diye sık sık vermeniz doğru değildir. Buradaki amaç köpeğinizin davranışını kontrol altına almak olduğu unutulmamalıdır. Köpeğinize istediği kadar ödül maması verirseniz disiplin konusunda oldukça sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Köpekler doğru olan bir davranışı çabuk öğrenirler fakat yanlış olan bir davranışı çok zor unuturlar.

Köpek Ödülleri

Köpek dostlarınızın pozitif davranışlarını pekiştirmek için onlara ödül mamaları vermek oldukça önemlidir. Ödül mamaları doğru tercih edildiğinde hem sağlıklı hem de eğitim sürecinde oldukça başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür.

Ödül mamalarında farklı besleyici özellikler bulunmaktadır. Lezzetinden dolayı köpek dostlarınızın davranışını pekiştirmek için ve eğitim sürecinde oldukça yardımcı olacaktır. Köpekler eğitime kedilere oranla daha yatkın olurlar. Ayrıca eğitim sürecindeyken bu dönemi çok iyi bilirler. Köpeklere ödül mamalarını verirken pozitif bir davranış yapmaları ve verilen emirleri uygulaması oldukça önemlidir.

Ödül mamasını verirken ve miktar belirlerken bazı önemli noktalar vardır. Ödül mamasını verirken kesinlikle ölçünün kaçırılmaması gerekir. Farklı lezzet içerdikleri için kedilerin ve köpeklerin bu lezzete karşı koymaları oldukça zordur. Ödül maması verirken bu mamayı doğrudan şefkatle ilişkilendirmemeniz gerekir.

Kedi ve köpekler için üretilen ödül mamaları farklı içeriklerde ve lezzette üretilmektedir. Her ürünün hitap ettiği yaş grubu, sağlık seviyesi ve aktivite düzeyi farklılık gösterebilir. Kediler yaklaşık 3 aya kadar anne sütü ile beslenmektedir. 3 aydan sonra kedilere ödül mamaları verilmeye başlanabilir. Bu durum köpeklerde de aynıdır. Ödül mamaları farklı formlarda olabilir. Tercih ederken dostunuzun çene yapısına ve besleyici değerler sunmasına dikkat edilmesi gerekir.

Gelişen teknoloji ile ödül mamalarının da farklı formlarda üretilmesi gerçekleşmiştir. Bundan dolayı ödül mamalarının tercihinde oldukça zorlanmalar yaşanmıştır. Ödül mamalarını tercih ederken ürün detaylı bir şekilde incelenmelidir. Ayrıca dostunuzun sağlığına olan katkıları araştırılmalıdır. Mümkün olduğunda katkısız ödül mamaları tercih edilmelidir. Ürünün içeriği kadar kalori miktarı da oldukça önemlidir. Ödül mamaları besin değerine sahiptir. Yüksek kalorili olan ödül mamaları tercih edildiği durumda dostunuzun fazla kilo almasına neden olabilir. Bundan dolayı günlük beslenme miktarı ile doğru orantılı verilmesi oldukça önemlidir.

Köpeğinize ödül maması verilirken paketin üzerinde son kullanım tarihine dikkat edilmesi gerekir. Zaman zaman tarihi geçmiş ödül mamaları satışa sunulabilir. Ödül mamalarının içerisinde et ve et ürünlerinin bulunmasından dolayı son kullanma tarihine dikkat etmek oldukça önemlidir. Bunun sebebi ise etler çok beklediğinde çürümeye başlamaktadır. Çürümüş et ise köpeğinizin midesine ciddi şekilde zarar vermektedir. Ayrıca bu mamalar köpeklerin zehirlenerek ölmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı köpek dostlarınıza ödül maması alırken son kullanma tarihine dikkat etmeniz gerekir. Tüm köpek ödülleri ve mamalarını hızlı teslimat ile https://www.petihtiyac.com/ adresinden satın alabilirsiniz.

 

 

Bu Haberi Paylaşın