Köpek Ürünleri (Tasma, Oyuncak, Mama ve Su Kabı) Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpeğinizin daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak için bazı temel ürünleri temin etmeniz önemlidir. Bu ürünler arasında tasma, oyuncak, mama ve su kabı gibi ürünler de yer alır. Peki, köpek ürünleri satın almadan evvel dikkat etmeniz gerekenler neler?

Köpek Tasması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek tasması, köpeğin hayatını kolaylaştırmak ve güvenliğini sağlamak adına son derece önemli bir aksesuar. Tasma seçimi köpeğin ırkına, cinsiyetine ve karakterine göre değişiklik göstermektedir. Kimi zaman tasmanın yapıldığı malzemeler bile büyük önem arz etmektedir. Çünkü bazı malzemelerin kumaşı ve boyası köpekte alerjiye sebep olmaktadır. Bu gibi problemleri göz önüne aldığımızda köpek için en uygun tasmayı almanın zor ve uğraştırıcı bir iş olduğunu anlamaktayız. Köpek tasmaları, köpeği dışarıda gezdirirken sahibine kolaylık sağlar. Fakat doğru tasma almak köpeğin ırkına, cinsine ve karakterine göre değişiklik gösterir. Hatta tasmaların içerdiği materyaller bile dostunuz için çok önemlidir. Kumaşında bulunan bir boya bile zaman zaman köpek için alerjiye sebebiyet verebilmektedir. Bu sebeple köpek tasması alırken oldukça dikkat etmek gerekmektedir. 

Köpek tasması alırken öncelikle köpeğin cinsini, kilosunu ve boyunu dikkate almalısınız. Çünkü her köpeğin cinsine, yaşına ve kilosuna uygun çeşit çeşit maskeler bulunmaktadır. Küçük bir köpeğe sahipseniz onu büyük cinsler için tasarlanan tasmalarla gezdiremez hatta eğitemezsiniz. Aynı şekilde büyük bir köpeği de küçük köpek tasmaları ile gezdirmek hiç uygun değildir. Bu gibi durumlarda köpekleri zapt etmek için onların yapılarına uygun köpek tasmasını almak daha doğru olacaktır. Köpeğe tasma alırken hangi amaçla aldığınızı bilmek de önemlidir. Köpek tasmaları sıklıkla köpeği gezdirmek ve eğitmek amacıyla tercih edilir. Çünkü köpekler için çok gerekli aksesuarlardır. Bazı köpek sahipleri tasmaları lüks bir ihtiyaç olarak görürler. Ancak tasmalar çok gereklidir ve her köpek sahibinin mutlaka sahip olması gereken bir ihtiyaçtır.

Köpek tasması köpeğin boyun ölçülerine uygun olmalıdır. Ölçüye uygun köpek tasması ile köpek rahat hareket edebilir ve rahatsızlık duymaz. Ancak gereğinden büyük veya küçük olan tasmalar köpeğin hareketlerini kısıtlayarak ona zarar verir. Son olarak alacağınız tasma köpeğin günlük yaşamını geçirdiği ortama uygun olmalıdır. Çok sıcak hava şartlarında metal tercih edilen bir tasma köpeğin boynunu yakarak tahriş edebilir. Bu gibi faktörleri göz önünde bulundurarak köpeğe en uygun tasmayı alabilirsiniz.

Köpek Mama Ve Su Kabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek mama ve su kabı, önemli köpek malzemeleri arasında yer alır. Evimizi, hayatımızı paylaştığımız sevimli dostlarımızın yaşam konforunu sağlamak önemlidir. Onlar sağlığını korumayı ve ihtiyaçlarını karşılamayı titizlikle yapmak gerekir. Bunlardan biri de hem sağlıklı hem de kolay bir şekilde beslenmesidir. Köpeğin mamasını yerken rahat olmasını sağlamak ve zorlanmasının önüne geçmek adına doğru mama ve su kabını almak çok önemlidir. Piyasada köpeklere özel tasarlanmış farklı özelliklere sahip kaplar vardır. Bunların arasından köpeğe en uygun olanını seçmek bazen güçleşebiliyor.

Köpek için mama ve su kabını alırken aslında birçok konuda dikkatli olmak gerekir. Kolay temizlenebilir, hijyen kurallarına uygun, sağlam, uzun ömürlü, yeterli büyüklükte, kaymaz tabanlı ve uygun yeme ve içme koşullarını sağlayacak kabı bulmak için dikkat edilecek belirli hususlar vardır.

Köpekler için alınan mama ve su kapları paslanmaz veya porselen olabilmektedir. Plastik mama ve su kapları da sıklıkla tercih edilen seçeneklerdendir fakat plastik kapları temizlemek ve hijyenini sağlamak zordur. Bu yüzden kaymaz tabana sahip, paslanmaz çelik ya da porselen kapları tercih etmek hijyen ve sağlık açısından çok yerinde tercih olacaktır.

Mama ve su kaplarının yapıldığı malzemenin önemli olduğu kadar dayanıklı, kaymaz tabanlı ve sağlam bir malzemeden yapılmış olması da çok önemlidir. Tabanı kayan mama ve su kapları, köpeğin mamayı ve suyu devirmesine, kolayca yemek yiyememesine ve içememesine sebep olur. Bu sebeple mama ve su kabı altı kaymaz sağlam bir malzemeden yapılmış olmalıdır. Ayrıca alacağınız mama ve kabının bulaşık makinesinde yıkanabiliyor olması, çizilmelere ve yıpranmalara karşı dayanıklı olması hijyen açısından kolaylık sağlar.

Köpekler mama ve su kaplarının nerede olduğunu, içinin ne zaman dolacağını ve içerisinde ne olacağını bilir ve buna göre hareket ederler. Bu işlevi otomatik olarak yerine getiren mama ve su kapları aslında tam köpeğinize yönelik hareket edecektir. Özellikle gün içinde evde olmayan köpek sahiplerinin tercih edeceği otomatik mama ve su kaplarıyla köpek aç veya susuz kalmayacaktır. İçinde yer alan hazneye doldurulan mama ve su, ayarlanan miktarlarda ve ayarlanan zamanlarda otomatik olarak doldurulacaktır. Bunun sayesinde köpek yeme ve içme zamanlarını şaşırmayacaktır. Ancak köpeklerin bazıları bayat mama ve suları tüketmeyi sevmezler. Otomatik mama ve su kaplarına önceden koyulan su ve mama bayatlayacağı için köpek yemek istemeyecektir. Böyle huylu bir köpeğe sahipseniz tercih etmemelisiniz.  Köpek diyet yapıyorsa ya da yeni yeni yeme düzeni oluşturuluyorsa ona kapaklı mama ve su kaplarını tercih etmelisiniz. Bu kaplar, köpek yemek yerken açılır, yemeyi bıraktığı zaman kapanır. Böylelikle köpeğin gereğinden fazla kilo alması da engellemiş olur.

Köpek Oyuncağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek oyuncakları, köpeklerin gelişimi ve mutluluğu için mühimdir. Sevimli dostlarımız köpeklerde oynama içgüdüsü hep mevcuttur. Oynamak onların kondisyonunu artırır, gelişimine yardımcı olur ve sağlıklı olmasını sağlar. Piyasada birçok özellikte ve marka da köpek oyuncakları bulunabilir. Sizler bu oyuncakları alırken köpeğe uygun mu, gelişimine katkı sağlar mı veya sağlığına zararlı mı diye tedirginlik yaşayabilirsiniz. Bu nedenle oyuncakları alırken dikkatli olmakta fayda vardır.

Köpek oyuncağı alırken ilk etapta iyi bir kalitede, yüksek dayanıklılığa sahip ve ideal boyutta olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda oyuncak köpeğe cazip gelmelidir. Bu sebeple köpeğe oynaması için rastgele bir oyuncak almamalısınız. Oyuncak seçimini iyi düşünmeli ve eleyerek yapmalısınız. Çünkü her köpek aynı tipteki oyuncakları sevmez. Mesela büyük ırk köpeklerinin oyuncak tercihleri küçük köpeklere göre farklıdır. Bu yüzden köpeğe uygun olanını önceden belirlemelisiniz. Köpeklerin sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmeleri çok önemlidir. Bu yüzden oyuncak alırken mutlaka oyuncağın sağlıklı ve hijyenik malzemelerden yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Onun sağlığını riske atmayan doğal malzemelerden üretilmiş oyuncakları almalısınız. Bu sebeple alacağınız oyuncağın içeriğini dikkatle okumalı ve ona göre almalısınız.

Köpeklerin oyuncaklarla oynama ihtiyaçları sadece eğlenmek için değildir. Köpekler, oyuncaklarla oynarken egzersiz yaparlar. Bu egzersizlerle hem yeteneklerini ve becerilerini hem de diş ve çenelerini güçlendirirler. Bu yüzden oyuncakları köpeğin cinsine, ağırlığına, yaşına, alışkanlıklarına ve yaşam tarzına göre almalısınız. Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise oyuncakların sağlam, kırılmayan ve parçalara ayrılmayan özellikte olmasıdır. Kırılan veya parçalanan oyuncaklar köpekler için tehlike arz eder. Çünkü köpekler o parçaları yutup boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Aynı zamanda çabuk kırılan oyuncaklarla kendini sakatlayabilir.  Bu gibi durumları değerlendirerek köpeğe en uygun oyuncağı alabilirsiniz.

En kaliteli köpek ürünlerini keşfetmek için online pet shop mağazası ZOO’yu ziyaret edebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın