Kayserispor maçı da diğer maçlar da kolay olmayacak

Süper Lig’in 12’nci haftasında cumartesi deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili takımda, forvet oyuncusu Benik Afobe, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Afobe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint-Germain ile oynanan maçta Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu’nun, Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya yönelik ırkçı saldırısına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“21’inci yüzyılda bu gibi şeylerin hala devam ediyor olması gerçekten çok kötü bir durum. Ben de hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü yaşanan olayın dördüncü hakemin cahilliği mi, ırkçılığı mı, ya da yanlış anlaşılma mı söz konusu bunu tam olarak bilemiyorum. Ancak futboldaki herkesin buna karşı olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Gerçekten benim için de hayal kırıklığı yaratan bir durum oldu. Karşılaşmada tüm futbolcuların ortak verdiği tepkide ben futbolcuların profesyonel olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu gibi ırkçılık ve benzeri durumlarda bu tepkinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Paris Saint -Germain oyuncularının rakipleri Başakşehir ile oynadıkları bu maçta rakip oyuncuların yanında durmaları, onlarla beraber sahadan ayrılmaları, sadece bu maçı kazanma düşüncesiyle hareket etmemelerinin çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken durum bu. Nahoş yaşanan durumlarda oyuncuların bu tepkiyi vermelerini ve sahadan ayrılmalarını, birlikte hareket etmelerinin, verdikleri mesajın doğru olduğunu düşünüyorum. Hayat futboldan daha önemli. Bu durum sadece futbol için değil hayat için de geçerli. Hayatta yaşanan olaylarda da bu tepkinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Bu Haberi Paylaşın