İzmir İmplant Tedavisi Ve Fiyatları

implant, dünyada en çok kullanılan diş tedavi yöntemlerinden biridir. bunun nedeni ise sağlam ve kalıcı olmasıdır. Bu tedavide kullanılan teknik ve yöntemler, kişilerin ömür boyunca kullanabilecekleri, dişe ulaşmasına neden olur. Total diş protezlerinden veya kaplama gibi diş tedavilerinden çok farklıdır. Diğer tedavi yöntemleri, kısa süreliğine olup, asla ana diş konforu yaşatmaz. Bu nedenle diş kaybı yaşayan kişiler için mutlaka, İzmir implant diş yaptırmaları önerilir. Çünkü ülkemizde hatta nerede ise tüm dünyada en iyi şekilde implant tedavisi yapabilen tüm deneyimli doktorlar, İzmir ilimizde hasta kabul etmektedir. Bu nedenle hem Türkiye içinden hem de pek çok Avrupa ve diğer ülkelerden implant tedavisi için gelen hastaların sayısı azımsanamayacak kadar fayladır.

İmplant diş tedavisi pek çok kişi için korkutucu olabiliyor. Bunun nedeni ise çene kemiğine açılan yuvadır. Ama bu durum kesinlikle korkutucu değildir. Çünkü açılacak oyuk çok kısa bir sürede hızlı ve etkili bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca hastalar açılacak oyuklarda kesinlikle ağrı veya acı gibi durumlar hissetmezler.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş kaybı yaşayan kişiler, zirkonyum kaplama diş İzmir fiyatları ile çok yakından ilgilenmektedir. Bunun nedeni ise diş olmayan bölgeye köprü yapılması ve köprünün üzerine zirkonyum kaplama yapılmasıdır. Diş kaybında köprü yapılması, için diğer dişlerden destek alınır. Yani diş olmayan kısımlarda komşu dişler, törpü ile küçültülerek zirkonyum maddesi ile kaplanır. Bu her ne kadar iyi bir seçenek olsa da asla implant tedavisinin yerini tutmayacaktır. Çünkü implant tedavisinde asla yan dişlere törpü uygulaması yapılmaz. Dolayısı ile diş yaparken, diğer dişlere zarar verilmez.  Ayrıca zirkonyum veya porselen diş İzmir, gibi kaplamaların belli bir kullanım süreçleri vardır. bu süreçler kişiden kişiye değişse de genelde 10 – 15 yıl gibi kullanım süreçleri mevcuttur. Daha sonra yenilenmesi gerekir. Öte yandan köprü uygulamalarında, diş kullanımı sanıldığı kadar konforlu olmaz. Bu nedenle tüm doktorlar, diş kaybı gibi durumlarda kesinlikle implant diş yaptırılmasını önermektedir. İmplant diş tedavisi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtına bakacak olursak;

 İlk olarak implant tedavisi olacak hastaların mutlaka doktor muayenesine gitmeleri gerekir. bu muayene esnasında diş eksikliği yaşanan çene kemiği ile ilgili bilgisayarlı tomografiler çekilir. Çene kemiğinin yeterli olup, olmadığı kontrol edilir.

İmplantların Maliyeti Nedir Ve Sigorta Maliyeti De Kapsıyor Mu?

Genel olarak, tek bir dişin diş implantı ile değiştirilmesinin maliyeti, normal bir sabit köprü ile değiştirilmesiyle hemen hemen aynıdır. Dental implant tedavisi bazı sigorta kapsamı için uygun olabilir, ancak durumlar değişebilir. Maliyet hastanın ihtiyaçlarına, kemik miktarına ve bölgeye göre değişecektir. Bir protez uzmanı sizin özel ihtiyaçlarınıza göre değerlendirme yapar.

Dental İmplantların Başarı Oranı Nedir?

Bireyden bireye ve sağlık ve alışkanlıklara göre değişir. Ağız hijyeni ve sağlığı iyi olan sağlıklı bir birey için, dental implantlar% 90-95’in üzerinde rapor edilen başarı oranları ile tahminen başarılıdır.

Dental İmplantlar Kalıcı Mıdır?

Doğal dişlerin aksine, diş implantları çürüme gibi diş hastalıklarına duyarlı değildir; Ancak, diş etlerinin sağlığı kalıcı implant başarısının sürdürülmesi için hayati öneme sahiptir. Hasta tarafından yapılan vicdani evde bakım ve düzenli profesyonel temizlik ve kontroller diş implantı sürekliliği için temel unsurlardır. Her hasta farklıdır ve başarı teşhis ve planlama, tıbbi geçmiş ve çeşitli diğer faktörlere dayanır.

İmplant Adayı Mısınız?

İmplant kullanmayı düşünüyorsanız, ağzınız tamamen incelenmeli ve tıbbi ve diş geçmişiniz gözden geçirilmelidir. Ağzınız implantlar için ideal değilse, kemik grefti gibi sonucu iyileştirme yolları önerilebilir.

Ne Tür Anestezi Kullanılır?

İmplant prosedürü çok yumuşak bir tekniktir. Dental implantların ve kemik greftinin çoğunluğu, lokal anestezi altında ofiste intravenöz veya genel anestezi ile veya onsuz yapılabilir.

İmplantların Özel Bakıma İhtiyacı Var mı?

İmplantlar yerleştirildikten sonra, onlarla ilgilenir ve ağzınızı sağlıklı tutarsanız, yıllarca size iyi hizmet eder. Bu, iyi ağız hijyeni (fırçalama ve diş ipi kullanımı) için zaman ayırmak ve diş uzmanlarınızla düzenli olarak randevu almak anlamına gelir.

İzmir de İmplant Diş

Eğer çene kemiği yeterli ise hemen bölgeye özel cihazlarla vidalı diş İzmir, için bir oyuk açılır. Bu oyuğun açılması için lazerli teknolojik cihazlarla veya diğer bilgisayarlı hassas cihazlar kullanılır.

Eğer kişilerde kalıtsal veya kronik bir rahatsızlık söz konusu ise bununla ilgili mutlaka doktorla görüşülüp, bilgi alış verişinde bulunulması gerekir.

Vidalı diş için yeteri miktarda çene kemiği kalınlığı yok ise burada kemik tozu uygulaması yapılmaktadır. Kemik tozu uygulaması ile çene kemiği kalınlaştırılarak, implant tedavisine hazır hale getirilir. Ancak bu durum zaman alıcı ve yorucu olan bir işlemdir. İmplant Türkiye Bu nedenle diş kaybı yaşayan kişilerin, hiç vakit kaybı yaşamadan hemen implant tedavisine başlamaları önerilmektedir.

En iyi implant malzemesi çene kemiğine yerleştirildikten sonra bölgede tutunması için bir süre beklenir. Bu süre  içinde kişilerin dikkat etmesi gereken bazı konular mevcuttur. Örneğin ağız hijyenine dikkat edilmesi ve kesinlikle sigara, alkol gibi ürünlerden uzak durulması gerekir.

İmplant kökü çene kemiğine yerleştirildikten sonra üzeri için protez diş yapılır. Ama protez diş yapmadan önce diş kökü ile protez diş arasına sağa ve sola hareket eden bir diş malzemesi daha yerleştirilir.

İmplant diş tedavisi için mutlaka zirkonyum kaplama diş fiyatları hakkında da bilgi sahibi olmanız önerilir.

Bu Haberi Paylaşın