İkinci El Araba Piyasasına Yeni Kan

Araba almak dediğimizde aklımıza, 0 araçlar ve ikinci el arabaresimleri gelmektir. Peki, neden? Çünkü; internet sayesinde her şey o kadar kolaylaştı ki, beğendiğimiz araçların resimlerine bakıyor, interaktif şekilde satıcı ile konuşabiliyor ve randevulaşıyoruz. Günümüzden geçmişe araç alım satım alışkanlıkları internet sayesinde çok fazla değişti. İnsanlar ikinci el araba satın almak için artık sadece Google’da saniyeler içinde binlerce model marka arabayı görüp, her aracın detaylı bilgilerine ulaşabiliyor. Eskiden, ikinci el araba satın almak isteyen insanlar Pazar sabahı erkenden kalkar ve oto pazarına giderek, günün tüm zamanını orda geçirerek, kendi bütçelerine ve zevklerine göre ikinci el araba almak için saatlerce vakit harcardı. İkinci el araba ilan platformarı sayesinde dakikalar içinde begendiğiniz arabayı bulabilir sahibiyle iletişime geçebilirsiniz.

İnsanlar bir çok faktörden dolayı araçlarını satmaktadır.  Bu platformlara Acil satılıkile koyduğunuz ilanlar ile alıcıların dikkatini çekebilir, kısa sürede ikinci el arabanızı elden çıkarabilirsiniz. İlan verdikten sonra, tüm süreci yerinizden kalkmadan takip etme avantajı ile acil satılık ya da ikinci el araba ilanlarını bu ilan platformlarına ekleyebilirsiniz.

Peki internette aracınızın nasıl daha hızlı satılmasını sağlayabilirsiniz ?

Bu konuda size 2.el araba platformları yarfımcı olacaktır. Bunlardan biri olan www.ikincielotoaraba.com olarak biz, müşterilerimizin alım-satım ilanlarının analizlerine baktığımızda, arabanızın satılmasında aslında ilan verirken girdiğiniz bilgilerin önemli bir faktör olduğunu fark ettik. Fotoğraflı ilanların fotoğrafsız verilmiş ilanlara göre %90 daha çok görüntülendiği ve fotoğrafların 5 adetten fazla olması, iç dış özelliklerinin görülmesi efekt kullanılmaması kullanıcı tercihlerinde ilk sırayı aldı. Fotoğrafların ardından ikinci sıradaki faktör, açıklamalı detaylı bilgi içeren ilanlar oldu. İnternetten her bilgiye ulaşmak isteyen insanların kullanım davranışları da bu yönde gelişti. Örneğin, ikinci el araba satmak isteyen insanlar sadece ilan ver diyip resimleri atmakla kalmıyor, aracın bilgileri hasar durumu vb gibi tüm gerekli detayları bildiriyor. Bu yüzden; Fotoğraflı ilanlara detaylı bilgi eklenmesi halinde görüntülenme ve favori olarak kaydedilme olasılığınız artacaktır.

Peki ilan sitelerinde aracınızı satarken yapmamanız gerekenler nedir ?

Aracınızın durumu bakımı iyi olabilir, ancak kullandığınız detay bölümündeki açıklamalar nedeniyle alıcıların gözünde olumsuz bir intiba yaratarak, alıcıların arabanızdan vazgeçmesine neden olabilirsiniz. Araçlarınızı fazla övmekten, abartılı cümlelerden, sloganlardan kaçınmanız, sade bir dil ile aracınızı tanıtarak gerekli iletişim bilgilerini sağlamanız aracınızın satılmasında etkili rol oynayacaktır.

Bu Haberi Paylaşın