Huobi Araştırma Enstitüsü: Ücretsiz Oynadıkça Kazan Blok zincir Oyunları Yaygınlaşabilir

Epic Games ve Gala Games arasındaki ortaklığın ilk blok zinciri oyunu olan Grit'in lansmanı, oyuncuların Web2'den Web3'e kitlesel katılımı için bir dönüm noktası olarak görülüyor. Bununla birlikte, blok zincir oyunları büyük ölçüde spekülatif yapıları, yüksek ön yatırım maliyetleri, düşük üretim kalitesi ve güvenlik endişeleri nedeniyle kitlesel olarak benimsenmiyor. Huobi Araştırma Enstitüsü'nün "Will Epic Games Store’s First Blockchain Game Drive Mass Adoption" (Epic Games Mağazası’nın İlk Blok zincir Tabanlı Oyunu Herkes Tarafından Benimsenecek Mi?) başlıklı yeni raporuna göre, oynaması ücretsiz bir model bu zorlukları en iyi şekilde ele alabilir ve blok zincir oyunlarını ana akım haline getirebilir.

 

56 milyondan fazla kullanıcısı olan büyük bir oyun platformu olan Epic Games Store'da piyasaya sürülen ilk blok zincir oyunu olarak Grit, büyük oyun platformlarında blok zincir oyunlarının benimsenmesini başlatma potansiyeline sahiptir. Bugüne kadar, dolandırıcılık, güvenlik ve kara para aklama konusundaki endişeler nedeniyle blok zincir oyunları ve NFT'leri tanıtmakta yavaş kaldı. Grit'in oynaması ücretsiz modelinin ve NFT stratejisinin başarısı, Steam gibi diğer büyük platformları GameFi oyunlarını platformlarına dahil etmeye ikna etmek için çok önemli.

 

GameFi ve oynadıkça kazan sistemli oyunlar geçen yıl hızlı bir büyüme gösterse de bunu sürdürmekte aynı başarıyı gösteremediler. Toplam günlük GameFi oyuncuları geçen yıl Aralık ayında zirve yaptı ve Mayıs ayında oyun tokenleri piyasasının çökmesinin ardından sayının 30 civarında düştüğü Haziran ayına kadar sabit kaldı. Oyuncu tabanı, geleneksel oyunlara kıyasla nispeten küçük kalıyor. Örneğin, Epic Games mağazasında aylık yaklaşık 62 milyon aktif oyuncu varken ve bu sayı tüm blok zincir oyunları içerisindeki aktif oyuncu sayısının yaklaşık 1,7 katı.

 

Rapor, blok zincir oyunlarını ana akım olmaktan alıkoyan ana faktörlerin, son derece spekülatif ücretli oyna ve kazan oyun modelindeki doğal kusurlar ve blok zinciri çevreleyen teknoloji riskleri olduğunu vurguluyor. Bu sorunlar, oyuncuların blok zincir oyunlarını Ponzi şemaları ve dolandırıcılıklarla ilişkilendirmesine ve büyük oyun platformlarının itibarlarını tehlikeye atmamak için blok zincir özellikli oyunlardan uzak durmasına yol açtı.

 

İkincil faktörler arasında, genç oyun nüfusu için girişte yüksek bir engel oluşturan NFT'lere yapılan büyük ön yatırımlar ve oyun kalitesi pahasına ekonomik teşviklere artan odaklanma yer alıyor.

 

Rapor, blok zinciri tabanlı oyunları daha kapsayıcı ve sürdürülebilir hale getirmek için oynaması ücretsiz bir oyun modeli öneriyor. Ücretsiz oynama seçeneği, oyuncuların, erken oyuncuların veya yatırımcıların NFT'leri oyuna daha sonra giren yeni oyunculara satarak kâr ettiği spekülatif 

 

Ponzi benzeri oyunlardan kaçınmasını sağlayacaktır. NFT oyun içi varlıkları isteğe bağlı olmalı ve kazanmak için öde ve adil olmayan özelliklerden ziyade kozmetik özelleştirme gibi sosyal hizmetler sağlamalıdır.

 

Raporun yazarı Huobi Araştırma Enstitüsü araştırmacısı Hanson Chan şunları söyledi: “Aylık yalnızca 35 milyon benzersiz aktif cüzdanla, blok zincir oyunlarının hala çoğunlukla kripto ile ilgili oyunculardan oluşan niş bir video oyunu türü olduğu açıktır. Blok zinciri oyunlarının toplu olarak benimsenmesi, blok zincir oyunları kendilerini kazandıkça öde, Ponzi benzeri oyun modellerinden ayırdığında ve oyunlara uygulanabilecek güvenli bir teknoloji olduklarını kanıtladığında gerçekleşecektir.

 

“Büyük oyun stüdyoları ve yayıncılar, blok zincir oyunları için güvenli bir ortam oluşturmada ve blok zincir oyunları için standardı belirlemede önemli bir rol oynayacak. Çoğu büyük oyun yayıncısının blok zinciri oyunlarını başlatırken bekle ve gör yaklaşımı benimsemesiyle, Epic Games ve Ubisoft gibi öncüler Triple-A blok zinciri oyunlarında öncülük edecek.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın