Hiring Challenge Nedir?

Hiring Challenge şirketlerin belirledikleri Android, iOS ve algoritma problemlerini katılımcıların belirli bir süre zarfında çözdüğü yarışmadır. Bu yarışmalarda belirli kriterler bulunur. Bu kriterler arasında hız başta olmak üzere algoritma tasarımı, özgünlük, kod kalitesi yer almaktadır. Yarışmaya katılmak isteyen kullanıcıların bu kriterleri ve içeriği göz önünde bulundurması gerekir. Hiring Challenge yarışması kapsamında birçok etkinlik bulunur. Katılımcılar gerekli şartları sağladığı takdirde bu etkinliklere başvuru yapabilmektedir. Hiring challenge etkinlikler birçok farklı şirket tarafından düzenlenmektedir. Katılımcılar iyi oldukları alanları belirleyip bu alan ile ilgili olan etkinliklere katılabilmektedir. Burada önemli olan hem katılımcının alana ilgili olması hem de yarışmanın gerekliliklerini sağlamasıdır.

 

Hiring Challenge Katılım Şartları

Her yarışmada katılımcıların sağlaması gereken belirli şartlar, sahip olması gereken özellikler vardır. Developer hiring challenge yarışmalarında da durum böyledir. Öncelikle kullanıcılar yarışma hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Daha sonra yarışmanın içeriği olan Android, iOS ve algoritma hakkında da bilgiye sahip olmaları gerekir. Bu konularda sadece bilgiye sahip olmak yeterli değildir. Katılımcıların bu alanlardaki problemleri anlayıp çözebilecek kapasiteye sahip olması gerekir. Aksi takdirde başvurunun değerlendirilmesi mümkün değildir. Başvuru tamamlansa bile yarışmanın sağlıklı bir biçimde ilerlemesi adına konular üzerinde yetkin olmak önemlidir. Katılım şartlarını sağlayan her kişi rahatlıkla başvuru yapabilmektedir. Katılımcılar başvuru formunda gerekli olan şartları görmektedir.

Hiring Challenge Puanlama

Hiring challenge nedir sorusundan sonra en çok sorulan konulardan biri de puanlamadır. Yarışmaların kendilerine özgü puanlama sistemleri bulunmaktadır. Bu puanlama sistemi yarışmanın içeriğine, süresine, katılımcıların yetkinliklerine ve katılımcı sayısına bağlıdır. Yarışmada bulunan jüriler bu puanlama sistemi doğrultusunda katılımcılara puanlar vermektedir. Hiring challenge yarışmalarında ise puanlar katılımcının hızına, özgünlük durumuna, algoritma tasarımına ve kod kalitesine bağlıdır. Öncelikle hız çok önemlidir. Özellikle diğer katılımcılardan açık ara bir süre farkı ile yarışmayı tamamlayan kişiler daha ön plandadır. Katılımcının özgün olması da puan için çok önemlidir. Kodun kalitesi ve algoritma tasarımı da direkt olarak içeriği belirlediğinden büyük önem taşımaktadır. Katılımcılar bu durumlara dikkat etmelidir. 

 

Bu Haberi Paylaşın