Güvenli bir sürüş için önemli olan otomobil parçaları

Silecekler, motor yağı, filtreler ve fren tekerlekleri gibi güvenli sürüş için önemli öğeleri içeren kitte yedek parçalar da yer alacak. Bu kategoride ön amortisörlerden cam sileceklerine, aracı çalışır durumda tutan fren balatalarından çeşitli sistem bileşenlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Bu bileşenler, araç performansını artıran ve güvenli sürüşe katkıda bulunan kaliteli ürünlerden seçilmiştir. Uygun olmayan, kalitesiz veya kötü üretilmiş parçaların kullanılması tehlikeli olabilir. Ford parça için aşınmasını yavaşlatan özel spreyler, yakıttan dolayı motorda oluşabilecek küçük boyutlu maddelerin de uzaklaştırılmasını kolaylaştırıyor. Temiz tutulan ve korunan bileşenler daha uzun ömürlüdür ve zarar görmeden daha uzun süre kullanılabilir. Motor yağı bittiğinde, bileşen hasarı kaçınılmazdır. Araçtaki yağın durumunu anlamak için bir seviye çubuğu kullanılır. Motorun hemen altındaki yağ çubuğu, yağ seviyesinin yeterli olup olmadığını gösterir. Yağ hala verimli çalışabilir. Akışkanlığını kaybeden ve yapışkan hale gelen yağlar, bozulduğu anda değiştirilmelidir. Rutin araç bakımı sırasında motor yağı gerektiği gibi değiştirilir ve değiştirildiğinde yağ filtresi değiştirilir. Yağı kontrol etmeyi ve gerekirse değiştirmeyi unutmayın, çünkü yağ eksikliği varsa motorun yanma riski vardır.

Araçların güvenli sirkülasyonu için önemli ürünler arasında motorun en önemli parçalarından biri olan yağ filtresi de göz ardı edilemez. Motorun birçok parçasına zarar veren ve gerektiğinde aracın parçalarına da zarar verebilecek yağ filtresinin değiştirilmesi tavsiye edilir. Kirli yağ, yağ filtresinden motora girerek motor yağını temiz ve pürüzsüz tutar. İçerideki kir ve kalıntılar motor için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Motor yağı ömrü ve filtre değişim aralıkları markaya, araç modeline ve yakıt türüne göre değişir. Filtre servis seti, kritik dizel, hava ve yağ motoru filtrelerinin temizlenmesine ve ömrünün uzatılmasına yardımcı olmak için yağ filtreleri için geliştirilmiştir. Hava ve polen filtreleri, aracın klimasını kir ve diğer zararlı maddelerden koruyarak aracın içindeki havayı daha serin ve temiz tutar. Özel temizleme spreyleri ve motor yağları, araç bileşenlerinden oksidasyonu ve kiri temizleyerek koruyucu bir etki yaratır. Otomobil iç aydınlatmaları, sürüşü daha keyifli hale getirmek için dekoratif bir işleve sahipken, dış aydınlatmalar ise sürüş güvenliğini doğrudan etkiliyor. Farlar ve stop lambaları diğer sürücülerle iletişim kurmak, onların dikkatini çekmek ve yolu doğru görmek için kullanılır. Yüksek ışık verimliliğine sahip farlar, çeşitli sis farları ve çift renkli farlarda da mevcuttur. Şasi, aracın önemli aydınlatma sistemlerinden biridir. Yeni nesil silecekler ve park sensörleri veya sesli uyarı sensörleri gibi araçlar da önemli işlevleri yerine getiriyor. Yağmurlu havalarda ön cam yüzeylerinde biriken su ve cam kalıntılarını temizleyerek net görüş sağlayan cam silecekleri, daha güvenli ve konforlu sürüş koşulları yaratır. Kauçuk süpürge, yüksek kaliteli malzemelerden üretildiği ve uzun ömürlü olduğu için daha ekonomik bir seçenektir.

Aydınlatma sistemi gibi elektrik kısmında da birçok bileşen bulunmaktadır. Aracın çalışmasında önemli rol oynayan elektrikli aksamların arızalanması, zamanında müdahale gerektirmektedir. Rutin bakım sırasında, aşınmış parçaları tamamen bozulmalarını beklemeden değiştirmek en iyisidir. Aracın elektrik aksamlarının birçok noktasında özel sigortalar bulunmakta olup, kurulum koruyucu bir işlev görmektedir. Pille çalışan bileşenler arasında gösterge panelinden dönüş sinyallerine, farlardan stop lambalarına, iç döşemeden stereo sistemine kadar birçok farklı cihaz bulunuyor.

Aracınızda oluşacak arızaların ve sorunların kaliteli ve orijinal Ford yedek parça ile değiştirmeniz çok önemlidir sizi ve sevdiklerinizi yaşanabilecek kazalardan korur.

Bu Haberi Paylaşın