Gözler yarın yapılacak Erdoğan-Putin görüşmesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yarın Soçi’de bir araya gelecek. Görüşmedeki öncelikli gündemin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemeyi planladığı askeri harekât olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos’ta Rusya’ya günübirlik ziyarette bulunacak.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de bir araya gelecek.

İki lider arasındaki görüşmedeki öncelikli gündemin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemeyi planladığı askerî harekât olması bekleniyor.

Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoru anlaşması da görüşmede ele alınacak. Yeni sevkiyatların sorun yaşanmadan gerçekleşebilmesi ve uluslararası pazarlara ulaşması adına atılacak adımlar konuşulacak.

Görüşmede, daha önce belirlenen ortak ticaret hacmi hedefi doğrultusunda ekonomik ilişkiler, enerji ve savunma alanlarında iş birliğinin daha da genişletilmesine yönelik konular gözden geçirilecek.

İki liderin gündem maddelerinden biri de İHA ve SİHA’lar olacak. Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı MYK toplantısında İHA ve SİHA’lara dünyadan yoğun talep geldiğini belirterek, “Sayın Putin, bize BAYKAR’la birlikte çalışma önerisinde bulundu” demişti.

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşecek görüşmeyi değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise iki liderin Rusya ve Türkiye arasındaki ikili iş birliğini ele alacaklarını söyledi.

İki liderin, ekonomiden bölgesel sorunlara çok sayıda konuyu istişare edeceğini aktaran Peskov, “Görüşme ayrıca Suriye ve Ukrayna konuları, tahıl sevkiyatı için kurulan mekanizmanın etkinliği konusunda karşılıklı güncel bilgilerin paylaşılması ve uluslararası ilişkiler konusunda fikir alışverişi yapmak için de iyi bir fırsat.” diye konuştu.

Peskov, görüşme gündeminin oldukça yoğun olacağını kaydetti.

İLKHA

 

Bu Haberi Paylaşın