Görsellere alt etiketi nasıl eklenir?

Alt etiket sayesinde resmi sitede adlandırabilir ve görselde ne olduğunu gösterebilirsiniz.

Alt text olarak da adlandırılan bu işlem, SEO için optimize edilmiş içerik ve görseller oluşturmanıza olanak tanır ve kullanım kolaylığı açısından da web siteniz için olumlu sonuçlar verir. Kulağa basit bir işlem gibi gelse de SEO açısından oldukça önemli olan alt etiket işlemi görsellerinizin ve içeriğinizin arama sonuçlarında öne çıkmasını sağlar.

Görselde ne olduğunu belirtebilmek arama motoru botlarını yönlendirmenizi de sağlamaktadır. Alt etiketleri, ekran okuyucu yazılımında da kullanılmakta olduğundan görme engelli bilgisayar kullanıcıları da ALT etiketi eklenen görseller sayesinde sayfada görsel olduğunu görebilirler. Bu aynı zamanda Google’ın sayfanızı kullanıcı dostu olarak tanımlamasını da sağlamaktadır.

Alt etiket görsellere nasıl eklenir?

Yukarıda da açıkladığımız gibi bloglarımızda, tasarımlarımızda ve web sitelerimizde ALT etiketini kullanmak kullanıcı deneyimi ve SEO açısından büyük fayda sağlayacaktır. ALT etiketini WordPress gibi bazı gelişmiş CMS sistemlerinde görüntü dosyası ayarlarından ekleyebilirsiniz. Manuel olarak eklemek için şu adımları takip edebilirsiniz;

< img src=”lale.jpg” > alt=”lale”

 

Bu etiket bir lale fotoğrafı için uygun bir etikettir. Bunun yanı sıra başlıklarınız için belirlediğiniz görsellerde alt etiket olarak başlığı kullanabilirsiniz. Örneğin “Görsellere alt etiketi nasıl eklenir?” yazısı için kullanacağınız resimde “<img src=”gorsellere-alt-etiket-nasil-eklenir”> alt=” Görsellere alt etiket nasıl eklenir?” şeklinde olmalıdır.

Görsellerde alt etiket kullanımı neden önemli?

Görsellerde kullanılan alt etiketler o görseller hakkında bilgi vermekle birlikte Google’a içeriğiniz hakkında da bilgi vermektedir. Buda SEO optimizasyonu için oldukça önemlidir. İçeriğinize görsel ekleyecekseniz alt etiket kullanımını ihmal etmememiz ve hem konu, hem de görselle alakalı alt etiket kullanmanız sizi arama motorunda üst sıralara taşıyarak organik trafiğinizin artmasını sağlayacaktır. Ancak içeriğe görsel eklerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri seçtiğiniz görselin içerikle alakalı olmasıdır.

Ek olarak alt etiketleri kullanıcılara bilgi vermek amaçlı da kullanabilirsiniz. Örneğin akademik bir konu hakkında yazıyorsanız görsel olarak bir grafik paylaşabilir ve alt text ile grafiğe dair bilgileri girerek kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın