Golden Global Yatırım Bankası'nın Kredi Notu Yükseldi

Türk sermayeli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Golden Global Yatırım Bankası A.Ş.’nin uzun vadeli kurum kredi derecelendirme notunu BBB- (tr)’den A- (tr)’ye yükseltti. JCR Eurasia Rating, aynı zamanda Golden Global Yatırım Bankası’nı yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde de değerlendirdi.

Türkiye’de faizsiz finans uygulamalarını benimseyerek hizmet veren ilk yatırım bankası olan Golden Global Yatırım Bankası’nın Genel Müdürü Ahmet Sefa Şen; 2023 mali yılında kârlılıklarını artırarak, 2022 yılında 2,5 milyar TL olan aktif büyüklüğü 12 milyar TL’nin üzerine çıkardıklarını belirtti. Ahmet Sefa Şen, JCR Eurasia Rating’in kredi derecelendirmesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Finansal sonuçlarımızla güven aşılamaya ve istikrarlı büyümemizi sürdürmeye devam ediyoruz. JCR Eurasia tarafından açıklanan son derecelendirme sektördeki pozisyonumuzu tescilledi. Golden Global Yatırım Bankası olarak, 2024 yılında da büyümeye ve yatırım bankacılığına momentum kazandırmaya; finansal çözümlerimizi geliştirmeye ve müşterilerimize daha fazla değer sunmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda, sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip ederek, en yeni stratejileri benimseyip uygulayarak rekabet avantajımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.”

JCR Eurasia Rating’in değerlendirme raporuna göre; Golden Global Yatırım Bankası’nın kredi notunun yukarı yönlü revizesinde, “yasal gerekliliklerle uyumlu güçlü sermaye yeterliliği oranları, 2022 mali yılında kârlılıkta iyileşme ve 2023 finansallarında daha fazla iyileşme beklentisi, kurumsal yönetim uygulamalarına yüksek düzeyde uyum ve çok kapsamlı risk yönetimi çerçevesinin sürekliliği, yatırım bankalarının faaliyetlerine katkıda bulunan, yatırımı ve uluslararası ticareti teşvik eden ülkeye özgü avantajlar” etkin rol oynadı. Raporda ayrıca bankanın tecrübeli yönetici ekibi ve iyi organize edilmiş sistem ve yönetim altyapısının verimli kullanılmasına da vurgu yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın