Federasyon çok önemli bir yere sahip

Sporumuzun tanıtımı ve ülkemizin tanıtımı için bu tür organizasyonlara sahip çıkmak, bu tür organizasyonların önemini vurgulamak ve  önemini öncelikle ülkeye anlatmak çok önemli” dedi.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, TransAnatolia yarışı hakkında konuştu. 20 Ağustos’ta Hatay Expo alanında başlayan yarış, 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona eriyor.

Gençlik basketbol turnuvalarına ek olarak, YouTube.com/FIBA üstünden ek olarak FIBA EuroBasket 2025 ön elemelerinden 20 maçı, FIBA Ufak Ülkeler Avrupa Şampiyonası’ndan 13 maçı ve FIBA Hanımefendiler Ufak Ülkeler Avrupa Şampiyonası’ndan 10 maçı canlı olarak basketbolseverlere sunacak.

Macaristan’ın Sopron kentinde 8 Temmuz’da başlamış olacak olan FIBA 20 Yaş Altı Hanımefendiler Avrupa Şampiyonası 2022 ile FIBA, yaz süresince 16 gençlik golden90 kıta şampiyonasından canlı gösterim sağlayacak.

Avrupa’nın en prestijli altyapı basketbol organizasyonlarından FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası ise Türkiye’nin ev sahipliğinde, İzmir’de 30 Temmuz- 7 Ağustos 2022 tarihleri içinde düzenlenecek olup, burada oynanacak maçlar da canlı olarak basketbolseverlere sunulacak.

Avrupa gençlik şampiyonalarının kapsamlı yayınları ile FIBA, gençlere ve altyapı basketboluna olan bağlılığını ve ilgilenen yandaş sayısını artırarak, insanları ve toplulukları bir araya getirerek sporu geliştirme ve tanıtma misyonunu vurgulamaktadır.

İç transferde 5 isimle tekrardan anlaşan, dış transferde ise 2 oyuncuyu ekibine katan Bursa Büyükşehir Belediyespor, son olarak orta oyuncu Fatih Cihan ile antak kalma sağlamış oldu. Başantrenör Cemal Bora Şensoy’un 2022-2023 sezonunda da takımın başlangıcında olacağı Bursa Büyükşehir Belediyespor, 2020-2021 sezonunda da kadroda yer edinen 1991 doğumlu ve 1,97 boyundaki oyuncuyu kadrosunda kattı.

Bu Haberi Paylaşın