En Efsane Nike ve Adidas Modelleri

Sneaker denilince istisnasız herkesin aklına gelen markalardan olan Nike ve Adidas, kuruldukları ilk yıllardan beri sneaker dünyasında kült haline gelmiş modeller piyasaya sürdü ve sürmeye devam ediyor.

Bazı modellerini her yıl yeniden sneaker severlerle buluşturmaya devam ederken bazı modelleri de yeni trendlere göre uyarlayarak satışa sunuyor. En yeni, en trend sneaker modellerinin yanı sıra, yüzlerce sneaker arasında asla eskimeyen ve modası geçmemiş Adidas ve Nike sneaker modellerini Wunder’da bulabilirsin!

İşte senin için derlediğimiz en efsane Nike ve Adidas sneaker modelleri:

  1. Nike Air Force 1 ‘07 ‘Craft White’: Günümüzde basketbol için üretilen ayakkabıların örnek aldığı bu model, ilk çıktığı zaman basketbol dünyasını adeta yerle bir etmiş. Basketbol ayakkabılarının sokak modasında da kullanılmaya başlanmasına vesile olan bu model ilk defa 1982 yılında sneaker dünyasına tanıtılmış ve o zamandan beri hala en çok satanlar arasında yer alıyor. Nike’ın efsane ‘Air’ taban teknolojisine sahip Air Force 1, unisex ayakkabılar arasında en çok tercih edilen sneaker modeli olarak görülüyor. Diğer Air Force modellerini de bulabileceğin sitemizde bu efsane modele de ulaşabilirsin.
  • adidas & Yeezy İşbirliği Modelleri: Kanye West’in markası olan ve ürün çıkardığı her alanda tüm dikkatleri üzerine çeken Yeezy, Nike’ın ardından Adidas ile işbirliği yapmaya başladı ve yine her modeliyle çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı. Eşi benzeri olmayan bu modeller, sosyal medyada ilk başta alay konusu olsa da zamanla herkesin almak için saatlerce sıra beklediği bir hale geldi. Herkesin yakından takip ettiği Yeezy modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsin.
  • Nike Blazer Mid ‘77 Vintage: Nike, Air Force modelleriyle basketbol dünyasını alt üst etmeden önce ilk basketbol ayakkabısı denemesini Blazer modeliyle gerçekleştirmiş. Minimalist, bileği saran ve soft tasarımıyla istediği ivmeyi yakalayamamış olsa da yine de Blazer klasikler arasında kendi yerini edinmiş. Blazer’ın 1973 yılında basketbolla başlayan macerası, kayak severler tarafından kullanılmaya başlanmasıyla popülerleşti ve şu anda herkesin görünce tanıyacağı bir model konumuna geldi. Bu model de tüm Nike klasikleri gibi Wunder’da seni bekliyor!
  • adidas Stan Smith: 1965 yılında tenis ayakkabısı olarak piyasaya satılan bu model 50 yıldan fazla süre geçmesine rağmen ilk günkü popülerliğini koruyor. Aslında ilk olarak Fransız tenisçi Robert Haller’ın ismiyle satışa sunulan bu model 1971 yılında Stan Smith olarak yeniden isimlendirilmiş ve halk arasında da bu ismiyle kullanılmaya başlanmış. Adidas geri dönüştürülmüş materyallerden sneaker üretimi hedefinde kullandığı bu modelin tabanı geri dönüştürülmüş kauçuktan üretilmiş. Her kombine uyum sağlayacak ve modası geçmeyen bu sneaker modeline web sitemiz üzerinden ulaşabilirsin.
  • Nike Air Huarache: 1991 yılında satışa sunulan Air Huarache modeli, Nike’ın efsane tasarımcısı Tinker Hatfield’ın Nike serüvenindeki en büyük başarılarından biri olarak görülüyor. Air Jordan 3 ve Air Jordan 15 gibi birçok Nike sneaker modelini sneaker dünyasında kazandıran Hatfield’ın ismi genellikle Air Huarache modeliyle birlikte anılıyor. Bu yıl 30. yıldönümü olan sneaker modeli, birçok Nike modeli gibi popülaritesini kaybetmemiş olacak ki, 2018 yılında Nike’ın en çok satan sneaker modelleri arasında yer almış.
  • adidas Superstar: Uzaktan bakıldığında Adidas olduğu kesinlikle anlaşılan bu model, kuşkusuz Adidas’ın en çok sevilen ve en çok satan modelleri arasında başı çekiyor. Şu anda piyasada onlarca replikası olan Superstar, 1969 yılında Pro Model’ın kısa bilekli versiyonu olarak sneaker serisine katılmış. Çıktığı ilk andan itibaren ses getiren bu sneaker modeli, klasikler arasındaki yerini hemen edinmiş ve tahtını kimseye kaptırmıyor. Birçok alternatifi olan Adidas Superstar sneaker modellerine buradan ulaşabilirsin.
Bu Haberi Paylaşın