Egzotik Araba Kokusu Modelleri

Kokular yaşam alanlarını güzelleştirir, ruha iyi gelir. Kokuların insan psikolojisindeki etkileri üzerine son yıllarda birçok bilimsel araştırma yapılmıştır. Binlerce yıldır insan hayatında önemli yere sahip olan kokular genelde doğadan ilhamını alır. Doğa birçok konuda sonsuz olanak sunar, koku da bunlardan biridir. Bedenlerimiz besleyen doğa, ruhlara da şifadır.

Kokular bunun en güzel kanıtıdır. Kendini seven, önemseyen her birey yaşam alanını da sever önemser. Kokular yaşam alanını güzelleştirir. Araba da yaşam alanlarımızdan biridir. Araba kokusu çeşitleri özellikle son yıllarda çok gelişmiş birbirinden güzel ürünler hizmete sunulmuştur. 

Exotic Ne Demektir? 

Exotic İngilizce bir kelimedir. Uzak, ilginç, çekici, dikkat çeken, yabancı gibi anlamlar içerir. Genelde tropikal kokulara, uzak coğrafyalara gitmiş hissi veren kokulara exotic denmektedir. Farklı bir araba kokusu arayan, sıra dışı kokular sevenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Exotic kokular, araba içerisinde oluşan plastik ve metal aksam kokularını, yakıt kokusunu ya da araç içerisine sinmiş herhangi bir kötü kokuları bastırmada, engellemede veya yok etmede oldukça etkili koku çeşididir.

Ağır ama yumuşak kokular olarak adlandırılır. Exotic kokuların içeriği genelde amber, misk vanilya gibi daha baskın ve ruhu sakinleştirici etkiye sahip kokuların biri ya da birleşimleriyle elde edilir. Yine sandal ağacı, okaliptüs, bergamot, ylang-ylang, vetiver ve Peru Balsamı da exotic kokuların içerğini oluşturur. Bu kokular bazen tek başına veya kombine halde kullanılır. Uzak esintiler, farklı coğrafyalar sevenler rahatlıkla tercih edebilir. 

Araba Kokusu Kullanmak Şart Mıdır?

Araba içerisinde kokuyu herkes sevmeyebilir. Seveni kadar sevmeyeni de çoktur. Araba kokusu kullanmak elbet de şart değildir ancak, araba kokusu araç içerisindeki kötü kotu koku oluşumunu engeller. Kötü kokuların zamanla araç tavanına, döşemelerine sinmesinin önüne geçer. Özellikle uzun yolculuklar araç kokusundan kaynaklı mine bulantısı ve baş dönmelerinin önüne geçebilir.

Ayrıca araba kokularını sadece araçla sınırlandırmak doğru değildir. Tuvalet, ev, ofis gibi alanlarda da araç kokularını rahatlıkla kullanmak mümkündür. Yaşam alanı olan her yerde araç kokuları güvenle kullanılabilir. Kötü koku oluşumunu engellemek ve var olan kokuları bastırma ihtiyacı hissedilen her alan için araç kokuları da kullanıma uygundur. https://www.ucuzagidiyor.com/araba-kokusu sitesinden oda kokularını inceleyebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın