Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı’dan KPSS açıklaması

ÖSYM tarafından 31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS ile ilgili iddialar sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiği DDK Başkanı Yunus Arıncı açıklamalarda bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 31 Temmuz Pazar günü 1’inci ve 2’nci oturumu olan 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ve Eğitim Bilimleri Sınavı ile ilgili ortaya iddialar atılmış, sınavın iptali gündeme gelmişti.

Sınavda çıkan sorular ile bir yayınevinin hazırladığı sorular benzer olduğu gerekçesiyle ortaya atılan iddialar ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla yalanlanmış ve ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınmıştı.

Ortaya atılan iddialara ilişkin olarak inceleme başlatması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti:

“Bugün, DDK müfettişleri KPSS soru incelemelerine başladı. Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edilecek. Problemli bir durum var gibi gözüküyor.”

DDK tarafından yapılacak olan denetleme sürecinde başkan ve 8 üyeden oluşan kurul, yetkileri kapsamında konu ile alakalı bilgi almak üzere ilgili herkesin görüşünü almak için çağırabilecek ve ardından elde edilen bilgiler raporlaştırıldıktan sonra Cumhurbaşkanı’na sunulacak ve Cumhurbaşkanı’ndan gelen talimatla süreç tamamlanacak.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın