Çekici Araç Almak İçin Hangi Ehliyete İhtiyaç Duyulur ve Çekici Araç Satın Almak Ne Kadara Mal Olur?

Oto kurtarıcı olmayı düşünüyorsanız ve hangi ehliyete ihtiyaç duyup ortalama ne kadar sermaye ayıracağınızı bilmeniz gerekmektedir. Her farklı araç tipinde olduğu gibi çekici araçlarında da otomobillerden farklı olarak ehliyet istenmektedir. Bu ehliyete sahip olduktan sonra bütçenize göre çekici araç satın alabilirsiniz. Fakat bu işte sadece ehliyet ve sermaye yetmemektedir. Ayrıca ödeme yapmanız gereken yerler, başvuruda bulunmanız gereken kurumlar ve belge teslim etmeniz gereken yerler de mevcuttur. Fakat bu makalede sadece çekici fiyatları ve bu işi yapabilmek için gereken ehliyeti inceleyeceğiz.

 

Çekici araçların fiyatları modeline, markasına, üretim tarihine ve motor gücüne göre değişmektedir. Fiyatları belirleyen en önemli husus aracın markasıdır. Örneğin BMC en uygun fiyatlı oto kurtarıcı araç markalarından birisidir. Daha sonra seçeceğiniz aracın modeli de önemlidir. Çünkü yeni model araçlarda kullanım daha donanımlı iken eski çekici araçlarda çoğu yeni özellik yoktur. Aracın boya durumu ve hasar durumu da satış fiyatını oldukça etkiler. Km göstergesi de önemli olan bu tip araçlarda belli bir km’den sonra satışı zorlanmaktadır. Bu yüzden satın almadan önce bu kriterleri araştırarak satıcı bulmalısınız. Peki bu araçlar ortalama olarak kaç TL’den satılmaktadır?

 

Çekici fiyatları oldukça yüksek olmakla birlikte en düşük çekici araç fiyatı 80.000 TL bandındadır. Alacağınız çekici aracın tonajı da fiyatta etkilidir. Örneğin 80.000 TL’den satılan Mitsubishi markalı araç sadece otomobilleri taşıyacak güçtedir. Fakat büyük çekici araçlar çok daha büyük kamyon tır vb. araçları da taşıyabilmektedir. Kaldı ki ortalama çekici araç fiyatı için gereken sermaye 300.000 TL iken en yüksek çekici fiyatları ise 2 Milyon TL’ye kadar ulaşabilmektedir.

 

Fiyat skalası bu aralıkta olan oto kurtarıcı kategorisindeki araçlara sahip olmak için de gerekli olan ehliyet için ilk önce otomobil ehliyeti yani B sınıfı ehliyet almalısınız. Otomobil ehliyetine sahip olduktan sonra da almanız gereken ehliyet kamyon ehliyedir (C sınıfı ehliyet). Bu iki ehliyete sahip olduktan sonra çekici kullanabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın