Buzdolabının Alt Kısmında Karlanma Neden Olur?

Buzdolabı Karlanma Sorunu Nasıl Çözülür?

Bir soğutucu teknolojisi olması nedeni ile buzdolabı cihazları ile ilgili olarak en yaygın görülen sorunların en başında tabii ki karlanma şikayetleri gelmektedir. Ümraniye Arçelik Servisi merkezine de buzdolabında karlanma sorunu ile ilgili şikayetler en yoğun şekilde yapılan başvuru konularından birisini oluşturmaktadır. Buzdolabının alt kısmında meydana gelen karlanma sorunu da buzdolabının genel soğutma performansı üzerinde olumsuz etki oluşturur. Ayrıca alt kısma yerleştirilmiş olan besinlerinde ciddi seviyede zarar görebilmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle pek çok kullanıcı tarafından yapılan yaygın buzdolabı kullanım hatalarından birisi olan alt kısımdaki karlanma sorununun dikkate alınmaması gibi bir yaklaşım sergilenmemelidir. Aksi halde çok daha ciddi ve çok daha komplike buzdolabı arızaları ile karşı karşıya kalınabilir.

Buzdolabının Alt Kısmında Karlanma Neden Olur?

Buzdolabının alt kısmında meydana gelen karlanma problemi, hem buzdolabına hem de içerisindeki yiyeceklere ciddi zararlar oluşturur. Bu yüzden en kısa zaman dilimi içerisinde buzdolabının alt kısmındaki karlanma sorununun çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bununla birlikte buzdolabının alt kısmında meydana gelen karlanmanın ortaya çıkmasına neden olan arızalı olan teknik parçanın da belirlenerek, gerekli olan onarım müdahalelerinin o parçaya ilişkin olarak da sağlanması gerekmektedir. Buzdolabının alt kısmındaki karlanma sorunu standart olarak buzdolabının radyatöründe işlev sorunları meydana geldiğini göstermektedir. Buzdolabı radyatörü işlevini yerine getirememesi dolayısı ile alt kısımda karlanma yaşanabilir. Profesyonel müdahale ile kalıcı çözüm sağlayabilmek için Çekmeköy Arçelik Servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmelidir.

Buzdolabının Alt Kısmındaki Karlanma Sorunu Nasıl Çözülür?

Buzdolabının alt kısmında meydana gelen karlanma sorununa müdahale etmeden önce, söz konusu karlanmanın giderilmesi gerekmektedir. Bunun için Üsküdar Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından buzdolabının içi tamamen boşaltılır ve karlar yani buzlar eriyene kadar kapalı durumda bekletilir. Daha sonra buzdolabının alt kısmında karlanma oluşmasına neden olan radyatör arızası ile ilgili olan gerekli kontroller sağlanmaktadır. Radyatörün arızalanması durumunda öncelikli olarak arıza onarım müdahaleleri, yerinde servis müdahaleleri ile gerçekleştirilir. Bu arıza onarım müdahaleleri ile radyatörde tam kapasiteli ve dayanıklı bir çalışma verimliliği elde edilemez ise doğrudan parça değişimi uygulanır. Orijinal yedek parça ile buzdolabının radyatörü yenisi ile değiştirilmektedir.

Bu Haberi Paylaşın