Burun Dolgusu İle Ameliyat Derdine Son! İşte Tüm Detayları İle Burun Dolgusu Hakkında Bilmeniz Gerekenler…

Çoğu kişi ameliyatsız bir şekilde gerçekleştirilen burun dolgusu işleminden son zamanlarda haberdar olmaya başlamıştır. Son teknoloji ve gelişen estetik tıbbın da etkisi ile ameliyata ihtiyaç duyulmayan birçok operasyon ortaya çıktı. İnsanların kafasında “ameliyatsız burun estetiği olur mu” gibi sorular devam etse de burun dolgusu ile ameliyatsız burun estetiği olmak mümkün!

Burun dolgusu işlemi cerrahi işlem kadar kalıcı olan ve uygulama alanı daha geniş olan bir işlem olmasa da dahi birçok avantajı bulunmaktadır. En önemli avantajlarından biri ise burun dolgusu işleminin 5 ila 10 dakika gibi bir süre zarfında tamamlanabiliyor olmasıdır. Burun dolgusu uygulamasını daha çok ameliyat olmaktan çekinen fakat burnunda değişiklikler arzu eden kişiler yaptırmaktadır. Eğer burnunuzda ameliyata ihtiyaç duyulmayacak küçüklükte sorunlarınız var ise burun dolgusu yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Ameliyatsız burun estetiği operasyonunda etken dolgu maddesi olarak hyalüranik asitten yararlanılır. Hyalüranik asit vücutta da doğal olarak bulunduğundan hiçbir zararı yoktur. Siz de ameliyat olmak istemiyor ve burnunuzdaki şekil bozukluklarını gidermek istiyorsanız burun dolgusu yaptırabilirsiniz. Burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Burun dolgusu ile hangi sorunlar ortadan kaldırılır?

Burun dolgusu işlemi burnunuzda bulunan bazı şekil bozukluklarını yok etmek için uygulanan bir estetik işlemdir. Burun dolgusu işleminin birçok yararı bulunmaktadır ancak en büyük değişiklik burun kemerinizde olacaktır. Burun dolgusu ile burun kemeri ortadan kaldırılır. Kemerin konumlandığı yere uygulanan dolgu işlemi ile kemeriniz hiç yokmuş gibi görünür.

Burun dolgusu işleminin bir diğer amacı da burun ucunu kaldırmaktır. Düşüklük olan burun ucundaki bölgeye burun dolgusu işlemi uygulanır. Böylece burun daha kalkık görünür ve daha estetik durur.

Burundaki asimetri bozukluklarını giderir. Adeta kamufle eder. Asimetri yaratan bölgelere yapılan dolgu işlemi ile burundaki asimetri sorunu ortadan kaldırılır. Böylece daha simetrik bir burun görüntüsü ortaya çıkar.

Burun dolgusu işleminin bir diğer amacı da burunda yer alan çöküklüklerin halledilmesidir. Aynı zamanda kişi daha önce burun ameliyatı olmuş ancak sonuçtan memnun değilse burun dolgusu işlemi ile bu deformiteleri düzeltebilir. Ek olarak burun dolgusu burun tabanını daha fark edilir hale getirir.

Burun dolgusu nasıl yapılır?

Burun dolgusu işlemi oldukça kısa ve pratik olması ile öne çıkar. Aynı zamanda ağrısız ve acısız bir işlemdir. Burun dolgusunda dolgu maddesi burnun alt kısmına enjekte edilir. Bu yöntemde dolgu maddesini vermek için iğneden yararlanılır. Dolgunun içinde bulunan lokal anestezi sayesinde işlem esnasında herhangi bir ağrı hissedilmez.

Burun dolgusu uygulandığı an etkisi hissedilen bir işlemdir. İşlemin üzerinden yaklaşık bir hafta geçtikten sonra dolgu tam olarak etkisini fark ettirecektir. Burun dolgusu uygulamasından sonra ödem veya morluk gibi yan etkiler çok fazla görülmez. Kişinin öğle molasında bile yaptırabileceği oldukça basit ve pratik bir işlemdir. Burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz kliniğimize ulaşabilirsiniz.

Erkekler de burun dolgusu uygulamasından yararlanabilir mi?

Burun dolgusu işlemi hem erkeklerin hem de kadınların sıkça tercih ettiği estetik işlemlerden bir tanesidir. Burnunda çeşitli deformiteler bulunan, burunda şekil bozukluğu olan, burun yapısından memnun olmayan, daha önce burun estetiği yaptırmış ancak sonuçtan tatmin olmayan erkekler de burun dolgusu işleminden faydalanabilir. Fakat burnunda daha çok işlevsel sorunlar yaşayan (nefes almada güçlük çekme vs) kişiler için burun ameliyatı yaptırmak daha doğru olacaktır.

Burun dolgusu işleminin etki etme süresi ne kadar?

Burun dolgusu işlemi özellikle burun ucu kaldırmak için uygulanıyor ise anında etki etme özelliğine sahiptir. İşlemin tamamlanmasının ardından yaklaşık bir ay geçtikten sonra dolgu yapılan bölgenin daha düzgün oturduğu görülecektir. Burun dolgusu işleminin kalıcılık süresi kişiden kişiye değişse de genel bir süre vermek gerekirse 9-12 ay arasında etkisini korur. Tekrarlayan burun dolgusu işleminin kalıcılık süresi de tekrarlanma oranı ile paralel olacaktır.

Burun dolgusu işleminden sonra dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Burun dolgusu uygulandıktan sonra tedavi bölgesinde çok fazla sürmeyen bir şişlik görülebilir. Bu normal ve geçicidir. Mutlaka doktor tavsiyelerine uymalı ve doktorun önerdiği losyonları sürmelisiniz. Burun dolgusu yaptırdıktan sonra uygulama bölgesine soğuk kompres yapılması tavsiye edilmemektedir. Bu yöntemin yarardan çok zararı bulunur. Uygulamanın gerçekleştiği gün burnun su ile temasından kaçınılmalıdır. Buruna baskı yapacak biçimde yatmak doğru değildir. Belli bir süre gözlük takılmaması yararlı olacaktır. Ek olarak belli bir süre zarfı boyunca çok sıcak ortamlardan (hamam, sauna, solaryum vs) kaçınmak gerekmektedir. Çok sıcak ortamlarda bulunmak dolgunun kalıcılık oranını ciddi derecede azaltır.

Burun dolgusu işlemi kalıcı bir işlem midir?

Burun dolgusu işlemi cerrahi teknik içermeyen geçici bir işlemdir. Dolayısıyla burun ameliyatı ile kıyaslandığında elbette kalıcı olan bir uygulama değildir. Kalıcı bir uygulamaya başvurmak isteyen kişiler burun estetiği ameliyatı yaptırmalıdır. Burun dolgusu işleminin kalıcılık süresi kişiden kişiye değişir. Aynı zamanda dolgu olarak kullanılan etken dolgu maddesinin ne olduğu da burun dolgusu işleminin kalıcılık süresini etkileyen etmenler arasındadır. Yaklaşık olarak bir süre söylemek gerekirse burun dolgusu işlemi 9 ila 12 ay arasında etkisini koruyan başarılı bir işlemdir. Burun dolgusu işleminin eski fark edilirliğini günden güne kaybettiğini düşünüyor iseniz işlemi tekrarlama zamanınız gelmiş demektir. Burun dolgusu işlemi ne kadar çok tekrarlanır ise kalıcılık süresi de o kadar çok artar.

Burun dolgusu fiyatları ne kadar?

Burun dolgusu fiyatları Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle burun dolgusu fiyatları için +90212 241 46 24  no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Bu Haberi Paylaşın