Botoksla Zamanın Etkilerine Dur Deyin

Yaşın ilerlemeye başlaması ile beraber ciltte çeşitli değişimler kendini göstermeye başlar. Bu etkilerin ilk olarak ortaya çıktığı dönemlerde her ne kadar pek çok kişi var olan sonuçları pek de fazla önemsemiyor olsa da ilerleyen zaman etkilerin çok daha ciddi olarak kendini göstermesine neden olur. Böyle olunca da pek çok kişi ortaya çıkan bu etkilerin yok edilebilmesi adına araştırmalarına başlıyor. Yapmakta oldukları araştırmalar esnasında ise karşılarına çıkan kozmetik ürünler asla onların istemiş oldukları etkileri tam olarak veremiyor. Çünkü bu ürünler yalnızca deri üstünde kalıyor ve asıl sorunların bunduğu olan derinin altındaki bölge ile alakalı herhangi bir çalışma yapılmamış olmaktadır. Botoks uygulaması ise bu aşamada devreye girerek mümkün olan en etkili sonuçların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Botoks ile Daha Genç Bir Cilt

Oldukça uzun zamandır kullanılmakta olan botoks ile beraber yaşın ilerlemesi sonucunda belirgin hale gelen mimik çizgilerinin en iyi şekilde hafifletilmesi sağlanmaktadır. Ortaya koyulduğu ilk günden bu yana yalnızca yüzdeki çizgiler değil pek çok farklı alanda da kullanılan botoks ile beraber insan vücudunda ortaya çıkan durumların en iyi şekilde giderilmesi de sağlanmaktadır. Mimiklerin fazla kullanılması sonucunda ortaya çıkan çizgilerin giderilmesi adına son derece etkili bir çözüm olan botoks işlemi, alanında deneyimli olan isimler tarafından yapılması sonucunda istenilen sonuçların ortaya çıkmasını kolaylıkla sağlamış olmaktadır.

Konu botoks işlemleri olduğu zaman öncelikli olarak akla gelen yerler, göz kenarlarında kaz ayağı olarak adlandırılmış ince çizgiler, boyundaki dikey çizgiler ve alın ile kaş arasında yer alan çizgiler olmaktadır. Son derece ince iğneler ile botoks için kullanılan maddenin kaslara enjekte edilmesi sonucunda işlem tamamlanmış olacaktır. Kas hareketlerinin geçici bir süre engellenmesini sağlamakta olan A tipi Botulinum enjeksiyonu işlemi ile birlikte kaşların ortasında bulunan çizgiler, alın kırışıklıkları, göz çevresindeki çizgiler ve boyunda bulunan dikey kasların görüntüsünün hafifletilmesi amaçlanmaktadır. İşlemin yapılmasından sonraki 4 ila 7 gün içerisinde etkisini gösterecek olan botoks, 10 15 gün içerisinde ise son halini alarak bir yandan çizgilerin hafiflemesi konusunda etkili olurken diğer tarafından ise yeni kırışıklıkların ortaya çıkmasını da engeller.

Kasların aşırı kasılması, bulunulan yerdeki deride kırışıklıkların oluşmasına neden olmaktadır. Botoks uygulaması ile beraber ise sinir ile kas arasındaki iletinin bozulması sağlanmaktadır. Böylelikle de sinirin vermiş olduğu emir kasa iletilmez. Dolayısıyla kas geçici şekilde kasılmayı bırakır ve kasılmalardan dolayı ortaya çıkan mimik çizgileri hafifletişmiş olur. Pek çok kişi botoks işlemi ile beraber bulunulan bölgede şişlik oluşacağı düşüncesine sahiptir. Fakat botoks asla dolgu maddesi değildir. Dolayısıyla işlemin yapılacağı bölgede dolgunluk ya da şişlik oluşması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.

Yapılacak botoks işlemi öncesinde bölgeye lokal anestezik krem uygulanarak bu kremin tam anlamıyla etki etmesi adına belirli bir süre beklenir. Böylelikle yapılacak olan işlem esnasında kişi acı hissi duymaz. Daha sonrasında ise bölge temizlenerek botoks işlemine başlanır. Yapılacak olan bölgeye bağlı olarak 10 ila 20 dakika içerisinde ise işlem sona erir. Günümüzde her ne kadar artık botoks konusunda çok farklı çalışmalar yapılıyor olsa da insanların mutlaka alanında deneyimli olan isimler ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Herhangi bir sorun meydana gelmeden gerekli olan işlemlerin her birinin tamamlanabilmesi adına www.drmustafakaratas.com bünyesindeki deneyimli uzmanlar gerekli olan adımların her birinin başarılı şekilde atılmasını sağlayacaktır. Böylece işlemin yapıldığı yer tam anlamıyla arzu edilen görüntüye ulaşmış olacaktır.

Bu Haberi Paylaşın