Bölgesel İncelmede Lipoliz En Etkili Yöntemlerden Biridir

Medikal estetik prosedürlerin farklı yaş gruplarındaki kadın ve erkekler arasındaki popülaritesi artarak devam ediyor. Anadolu yakası botoks enjeksiyonu ve Ataşehir lipoliz enjeksiyonu gibi prosedürlere ilginin üst düzeyde olduğu lokasyonlar arasında yer alıyor. Ancak medikal estetik prosedürlerden istenilen sonuçların elde edilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Uzman Dr. Şafak Göktaş çeşitli medikal estetik prosedürlerin uygulanması noktasında başarılarıyla dikkat çeken bir isimdir. Medikal estetik prosedürlerin başarısında doktorun deneyimi ve uzmanlığı önemli bir yer tutar. Uzman Dr. Şafak Göktaş botoks ve lipoliz başta olmak üzere tüm medikal estetik prosedürler öncesinde hastanın ihtiyaçlarını ve beklentilerini analiz eder. Böylece hangi medikal estetik prosedür ile en etkili ve doğal sonuçların alınabileceğini belirler. Hasta özelinde belirlenen prosedür Uzman Dr. Şafak Göktaş tarafından titizlikle uygulanır.

 

Dünya genelinde yaygın uygulanan bir tedavi yöntemi olan lipoliz bölgesel yağ eritme ve şekillendirme amacıyla tercih edilir. Cerrahi prosedür içermemesi ve üst düzey etki sağlaması lipoliz enjeksiyonunun pek çok yönteme göre daha popüler olmasının temel nedenidir. Lipoliz enjeksiyonu hastalar açısından birçok farklı avantaj anlamına gelir. Lipoliz enjeksiyonu sırasında hastaya genel anestezi uygulanması gerekmez. Ayrıca uzun bir iyileşme süresine gereksinim yoktur. Hastalar günlük rutinlerine lipoliz enjeksiyonundan sonra kaldıkları yerden devam ederler.

 

Lipoliz enjeksiyonun soyadan elde edilen fosfatidil kolin yani PPC maddesi kullanılır. Lesitin yağların parçalanmasını sağlayan doğal bir enzim olup PPC, soya lesitininin ana unsurudur. Uzun yıllardır karaciğeri koruyucu ve kolesterol düşürücü etkisinden dolayı tıp alanında kullanılmaktadır. Son yıllarda PPC genellikle dirençli bölgesel yağ birikintilerinin azalması ve selülitin tedavi edilmesi amacıyla lipoliz enjeksiyonunda kullanılır.

 

Lipoliz Nasıl Etki Eder?

 

Lipoliz yönteminin uygulanmasıyla birlikte PPC uygulama bölgesindeki yağ hücrelerinin zarının akışkanlığını ve geçirgenliğini artırma yoluyla etki etmeye başlar. Bunun sonucunda yağ hücresi normal boyutlara getirilebildiği gibi tamamen yok edilmesi de söz konusu olabilir. Diğer bir deyişle fosfatidilkolin yağ hücrelerindeki yağ birikimlerinin parçalanıp eritilmesinde önemli bir rol üstlenir.

 

Vücutta yağların parçalanmasından sorunlu olan fosfatidil kolin ve lesitin, safra kesesinin yaptığı safrada bulunur. Bu nedenle lipoliz enjeksiyonunun vücuda herhangi bir yan etkisi yoktur. Çünkü lipoliz enjeksiyonunun neden olduğu işlem temelde vücudun doğal sürecinin bir parçasıdır. Lipoliz enjeksiyonunun en avantajlı yanı ise enjeksiyonun doğrudan hedeflenen bölgeye yapılmasıdır. Vücuttan uzaklaştırılmak istenen yağ dokusunun içine enjeksiyon yapılması nedeniyle yağ eritici etkisi hızlandırılmaktadır.

 

Lipoliz enjeksiyonundan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür. Uyuşma etkisinin sağlanmasıyla birlikte bölge dezenfekte edilir. Enjeksiyon noktaları belirlendikten sonra ince uçlu iğnelerle PPC maddesi enjeksiyonu gerçekleştirilir. Enjekte edilen içeriğin uygulama bölgesine eşit bir şekilde dağılması için enjeksiyon sonrası masaj yapılır. Bu sayede enjeksiyon sonrası hissedilebilecek ağrıların da azaltılması sağlanır.

 

Enjeksiyonun etkisiyle birlikte eriyen yağlar yaklaşık 2 hafta içinde idrar, ter ve dışkı yoluyla vücuttan uzaklaştırılır. Açığa çıkan yağ asitlerinin diyet ve egzersiz sayesinde su ve karbondioksit olarak vücuttan uzaklaştırılması sağlanır. Bunun sonucunda uygulama yapılan bölgede incelmeler başlar. Uygulamanın başarısı üzerinde kullanılan ilacın miktarı, enjeksiyon sayısı ve bölgenin özellikleri doğrudan etkilidir. Enjeksiyon içerisine eklenen ek ajanlara bağlı olarak belirlenen bölgelere belirli aralıklarla yapılır. Uygulama etkinin gözlemlenmesiyle birlikte 4 ila 6 haftalık aralıklarla gerçekleştirilmelidir. Çok sık aralılarla uygulama yapılması sonucunda total yağ kaybıyla karşılaşılması riski vardır. Ayrıca yüksek doz uygulama yapılması durumunda ani yağ kaybının neden olduğu şekilsel deformiteler ortaya çıkabilir.

 

Lipoliz enjeksiyonundan sonra etki genellikle 3.haftadan sonra görülmeye başlar, giderek üst noktaya ulaşır ve 6 haftadan sonra da devam eder. Lipoliz enjeksiyonu sonrası esas etki 2.seanstan sonra görülmeye başlanır. Seans sayısı 4 ila 8 olarak planlanmakla birlikte kullanılan ilaç miktarı ve hedef yağ kitlesinin büyüklüğüne göre kişi özelinde belirlenmelidir.

 

Lipoliz enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde kızarıklık, şişme, ısı artışı, morarma ve hassasiyet meydana gelebilir. Bu yan etkiler kısa bir süre içerisinde herhangi bir müdahale gerekliliği oluşmadan kendiliğinden düzelecektir. Uygulama bölgesindeki ısı artışı gözlemlenerek yağların erimesi sürecinin devam ettiği takip edilebilmektedir. Bazı hastalarda lipoliz enjeksiyonunu izleyen 1-2 gün hafif bir hassasiyet ortaya çıkabilir. Yağların erimesiyle birlikte hafif bir ödem ile izleyen çekilme evresi gözlemlenir. Lipoliz enjeksiyonu seansından sonra ortalam 4 ila 6 saat sıcak duş ve banyodan uzak durulmalıdır. Lipoliz seanslarına gelinirken hastanın dar kıyafetler giymemesi gerekir. Seanslardan önce kan sulandırıcı özelliğe sahip aspirin ve türevi ilaçlar kullanılmamalıdır. Aksi takdirde morarma riski artacaktır.

 

Lipoliz enjeksiyonu yağ hücrelerinde herhangi bir hasar oluşmasına neden olmaz. Bu nedenle enjeksiyon sonrası tedavi bölgesinde doğal bir görünüm elde edilir. Lipoliz enjeksiyonu ile elde edilen sonuçların kalıcılığı hastanın tedaviden sonra düzenli olarak egzersiz yapmasına ve dengeli bir beslenme programı uygulamasına dğer bir deyişle kilo kontrolü sağlamasına bağlıdır.

Bu Haberi Paylaşın