BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze görüşüldü

BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen Gazze oturumunda, üye ülkeler Gazze’deki insani durumun kötüleştiğine dikkati çekildi.

Gazze’de insani durumun ele alındığı BMGK oturumu, Cezayir ve Slovenya’nın talebiyle düzenlendi.

Görüşmede, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) öneminin altı çizildi.

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, UNRWA’nın kötü niyetli ve siyasi amaçlı bir karalama kampanyasına maruz kaldığına işaret etti.

UNRWA personeli ve tesislerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydeden Yıldız, söz konusu saldırıları kınadıklarını belirtti.

Büyükelçi Yıldız, “UNRWA’ya yönelik saldırılar, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik ciddi tehdit teşkil ediyor. Ajans, siyasi çözüm olmadığı için var.” dedi.

Cezayir’in BM Daimi Temsilcisi Amar Bendjama, işgalcilerin saldırıları sonucu 900 ailenin kayıtlardan tamamen silindiğini, 17 bin çocuğun ailelerini kaybettiğini bildirdi.

Bendjama, işgalcilerin Filistinlileri ana vatanından sürmeyi hedeflediğini belirterek, “Uluslararası toplum ne kadar görmezden gelmeye devam ederse, israilin zulmü o kadar artıyor. Sessiz kalmak sadece suç ortağı olmak değildir, suça iştirak etmektir.” dedi.

BMGK’nin başarısızlığı nedeniyle işgalcilerin iyice cesaretlendiğini belirten Bendjama, kendisini hukukun üstünde görmeye başladığını belirtti.

Bendjama, “Bugün sessiz kalanlar, yarın hukukun üstünlüğünü savunamaz. Zaten geriye sadece orman kanunları kalacak.” uyarısını yaparak, harekete geçilmemesi halinde Orta Doğu’nun eşi benzeri görülmemiş bir savaşa sürükleneceğini kaydetti. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın