Bir E-Ticaret Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Yapılan araştırmalara göre bir siteyi ziyaret eden kişilerin önemli bir kısmı alışverişin belirli evresinde siteyi terk etmektedir. Bu durum üzerinde e-ticaret tasarım şeması büyük etkiye sahiptir. Kolay olmayan, karmaşık bir arayüz ve menüler insanların alışverişi yarım bırakmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle web tasarım e-ticaret açısından son derece önemlidir. Genellikle sade ve etkili tasarımlar her zaman daha fazla tercih edilmektedir. Aynı zamanda ödeme sayfasında ve ana sayfada kullanıcıların hoşuna gidecek detaylara yer vermek de memnuniyet düzeyini artıracaktır. Bu sayede sepeti terk etme oranı daha da düşecektir. Bunu sağlamak adına ise e-ticaret paketi temaları kullanabilirsiniz. Paketler arasından seçim yaparken sitenizi müşteri kitlenizin zevkine göre tasarlamaya önem vermelisiniz. Böylece potansiyel müşterilerinizi sabit müşteriye dönüştürme olasılığınız artacaktır.

E-Ticaret Sitesi Tasarımı için Öneriler

E-ticaret sitesi tasarımı yaparken öncelikle karmaşık tasarımlardan uzak durmalısınız. Vereceğiniz mesaj net olduğunda kullanıcılar daha fazla memnun olacaktır. Bu amaçla sitenizde doğru eklentileri seçmelisiniz. Ücretsiz e-ticaret tasarımı yapmak için paket satın aldığınızda eklentiler de dahil olmak üzere çok sayıda özelliği bir arada bulabileceksiniz. Özellikle sunulan SSL sertifikası sitenizin güvenilir olmasını sağlayacaktır.

E-ticaret paketleri kullandığınızda tasarım yönünden pek çok avantaj elde edebilirsiniz. Bu paketlerle ziyaretçilerinize hem görsel hem de içerik açısından hitap edebilirsiniz. Bununla birlikte sosyal medya çalışmalarına da ağırlık vermelisiniz. Böylece sizi yeni tanıyan bir müşterinizin gözünde marka bilinirliğiniz ve değeriniz hızla artabilir. Bunun için hem sitenizde hem de sosyal medya hesaplarınızda kaliteli görseller kullanmaya önem vermelisiniz. Bu sayede yapacağınız e-ticaret site tasarımı daha etkili olacaktır.

İyi Bir E-Ticaret Tasarımı için Nelere Dikkat Etmelisiniz?

E-ticaret şablonları hakkında fikir edinmek istediğinizde bunları kendi sitenize göre yorumlayabileceğinizi unutmamalısınız. Sitenizin kurulum sürecinde profesyonel bir firmadan destek aldığınızda tasarım başta olmak üzere tüm özellikleri sitenize özel hale getirebilirsiniz. Dilerseniz bunu yaparken e-ticaret tasarım örnekleri arasından size uygun olacağını düşündüğünüz bir tasarımı seçebilirsiniz. Bunun yaparken site kolay kullanım özelliği, güvenilirlik, şeffaflık gibi özellikleri ön planda tutmalısınız. Aynı zamanda sitenizde ürün bilgilerine detaylı şekilde yer vermeli, kolay ödeme sistemi kullanmalı, müşterilerinize kesintisiz destek sunmalı, sitenize derecelendirme ve yorum kısmı ilave etmelisiniz. Bunların hepsini en iyi şekilde yapmak istediğinizde sizin için en doğru adres her zaman Kobisi olacaktır. Kobisi ve alanında profesyonel, deneyimli ekibi sayesinde sitenizle ilgili tüm çalışmalar başarıyla sonuçlanacaktır.

Bu Haberi Paylaşın