Biden: G-7 ülkeleri olarak Rusya’dan altın ithalatını yasaklayacağız

ABD Başkanı Joe Biden, G-7 ülkelerinin liderlerinin Rusya’nın Ukrayna’yı işgali dolayısıyla Rus altın ithalatını yasaklayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “ABD, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’e, Ukrayna’ya karşı savaşını fonlamak için gereken gelirlerden onu mahrum bırakmak için eşi benzeri görülmemiş bedeller uyguladı” ifadelerini kullandı.

Biden, “Hep birlikte, G7 olarak Rusya için on milyarlarca dolarlık büyük bir ihracata sahip Rus altınının ithalatını yasaklayacağımızı açıklayacağız.” dedi.

Bu hamle, Ukrayna’ya yönelik saldırıların başladığı 24 Şubat’tan bu yana Batı’nın Rusya’ya uyguladığı bir dizi cezai yaptırıma eklenecek.

Yaptırımlar, Rus ekonomisini ezmeyi amaçlıyor ve petrol ve gaz ithalatı ve Rus bankaları ve bireyleri ile ticaret üzerindeki yasakları veya kısıtlamaları içeriyor.

Dünya Altın Konseyi’nin son verilerine göre Rusya, dünya üretiminin yaklaşık yüzde 10′luk bir dilimiyle dünyanın en büyük ikinci altın üreticisi konumunda bulunuyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın