Baskı Teknikleri Kaç Tanedir?

Dijitalya: Baskı teknikleri birbirinden farklı yöntemlerle ilerletilebilmektedir. Dolayısıyla baskı işleminin hangi ürüne uygulanacağı da tekniğin seçiminde etkili olmaktadır. Doğru baskı tekniğinin seçilmesi sayesinde ürünlerde daha kaliteli sonuçlara varılabilmektedir. Günümüzde öne çıkan dijital baskı, vinil baskı ya da kanvas baskı gibi yöntemler sıklıkla araştırılmaktadır. Bu baskı süreçlerinde son teknoloji makinelerin ve doğru işlemlerin uygulanması kaliteyi yükseltmektedir. Kalıcı baskıların uygulanabildiği ürünler oldukça kapsamlıdır. Serigrafi baskı tekniğinde ahşap, deri, kumaş, mermer gibi yüzeylere işlem uygulanabilmektedir. Teknolojinin gelişimiyle orantılı olarak baskı tekniklerinin çoğaldığı ve ürünlere göre daha yüksek verimin elde edilebildiği görülmektedir. İnsan sağlığının ve ürün kalitesinin ön planda tutulduğu baskı tekniği seçimlerinde kullanım alanları da önem taşımaktadır.

En İyi Baskı Tekniği Hangisidir?

En iyi baskı tekniğinin seçilmesinde öncelikle ürünün ne olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin reklam sektöründe kullanılan afişler ve büyük reklam panosu baskılarında vinil baskı öne çıkmaktadır. Senelerdir reklamcılık alanında kullanılan çeşitli ürünlerin bu baskı tekniği ile kaliteli sonuçlara ulaştırıldığı bilinmektedir. Işıklı veya ışıksız vinil baskı tekniklerinin bulunması tercihe ve ürüne bağlıdır. Vinil baskının farklı parçaların kaynak yapılarak birleştirilme özelliğinden dolayı reklam alanındaki büyük ürünlerde daha çok seçildiği de söylenebilmektedir. Vinil baskı çeşitlerinin ışıklı, ışıksız gibi yöntemler dışında türlere de sahip olduğu belirtilmelidir. Bunların arasında gramaj, parlak, dökme ya da lamine vinil baskı gibi farklı uygulamalar vardır.

Dijital Baskı Nasıl Bir Tekniktir?

Farklı materyaller üzerine dijital ortamdan aktarılan görsel ya da metinlerde dijital baskı tekniğinden söz etmek mümkündür. Kullanılan materyaller arasında birbirinden farklı ürünler bulunmaktadır. Bu sebeple dijital baskının çeşitli ürünlere düşük maliyetlerle baskı uygulanmasını mümkün kıldığı görülmektedir. Elbette baskı süresinin daha kısa olması da bu tekniği ön plana çıkaran etkenlerdendir. Broşür, kitap üzeri baskıları ya da buna benzer küçük boyutlu ürünlerde dijital baskı tekniğinin en çok tercih edilen türlerden biri olduğu ortadadır. Ekonomikliği ve hızlılığı bakımından dijital baskının kitap, broşür gibi ürünlerde yoğun olarak talep gördüğü bilinmektedir. Seri baskı işlemi sayesinde hem kaliteli hem de çabuk sonuçlanan ürün işlemlerine ulaşılabilmektedir.

Bu Haberi Paylaşın