Başkan Köse’den 19 Mayıs Kutlama Mesajı

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, yarın kutlanacak olan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” için kutlama mesajı yayınladı.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse‘nin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama mesajı;

19 Mayıs 1919, yorgun nitelendirilen bir milletin, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde yeniden şahlandığı bir gündür. Sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı; yaktığı bağımsızlık meşalesi ile mazlum ulusların yolunu aydınlatan, esaret altındaki nice milletlere örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir.

Cumhuriyetimiz gençlerimize emanet edilmiştir. Bağımsızlığına düşkün aziz Türk milletinin genç evlatları geçmişte olduğu gibi azim ve kararlılık içinde olmaya devam edeceklerdir. Türkiye’nin yarınları, güçlü Türkiye hedefi, 2023 hedefleri için en büyük umudumuz, gururumuz gençlerimizdir.

19 Mayıs Milli Şahlanışın Destanıdır. Milletimizin bu kurtuluş mücadelesinde gösterdiği azim, kararlılık ve başarı, ülkeyi bölmek isteyenlerin oyunlarını bertaraf etmiş ve bağımsızlık meşalesi olarak tarihin şanlı sayfalarında yerini almıştır. Tarih boyunca milletimizin üzerinde oynanmak istenen tüm oyunlar, birlik ve beraberlik içinde kararlı ve azimli bağımsızlık aşkıyla her zaman bozguna uğratılmıştır.

Dört bir yanı istila edilmiş olan mukaddes vatan hürriyet ve istiklaline kavuşturmak amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’dan yükselen milli ruhla bütünleşmiştir.

Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak hep birlikte çalışacağız. 2023,2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için çalışmalarımız devam edecek.

Bu vesileyle Atatürk ve Silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

HABER66

Bu Haberi Paylaşın