Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ocak ayında ataması yapılacak 15 bin öğretmenin 7 bin 500’nün İstanbul’a verileceğini belirtti.
Bahçelievler Anadolu Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşan, 31 Ocak’ta yapılacak 15 bin öğretmen ataması törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştireceklerini ifade etti.
“15 bin öğretmenin yüzde 50’sini, yani 7 bin 500’ünü İstanbul’a vereceğiz.” Diyen Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:
“Diğer taraftan İstanbul’daki eğitim yatırımlarını okul öncesinden liseye kadar yeniden revize ediyoruz. Yeni yatırımlarla İstanbul’umuzu desteklemeye devam edeceğiz. Sadece basit bir şey söyleyeyim, İstanbul’da şu anda 157 tane devlet anaokulu var, resmi anaokulu var. İstanbul’a 1000 tane yeni anaokulu yapıyoruz. Planlamalarını yaptık inşallah hızlı bir şekilde bu yatırımları hizmete alacağız. İstanbul’a sadece kabaca bilgi vereyim ve bırakayım, 18 Şubat’a bırakalım, minimum 5 milyarlık eğitim yatırımı yapacağız. Maksimumu İstanbul ilimizin performansına bağlı, parayı kullanma kapasitesine bağlı, arsa bulmasına bağlı. İstanbul’da inşallah tam gün eğitime Esenyurt’tan başlayarak, en sıkıntılı ilçemiz Esenyurt. Esenyurt’taki problemleri de inşallah çözüyoruz. Esenyurt’tan başlayarak tüm ilçelerimizin eğitimle ilgili çok farklı bir evreye taşındığı bir dönem olacak.”
İLKHA
1
Bakan Yusuf Tekin’den Önemli Açıklamalar: Ara Tatiller Kalkıyor mu, Zorunlu Eğitim Süresi Değişecek mi?
3929 kez okundu
2
Dijital Eğitimde Yapay Zeka Kullanımı: Geleceğin Sınıfı Bugünden Nasıl Kurulur?
3788 kez okundu
3
Türk Öğrencilerden Yapay Zekâ Alanında Dünya Dereceleri
3672 kez okundu
4
“Kaygını Yönet, Potansiyelini Keşfet” Projesi Yeni Dönem Hazırlıkları Başladı
3325 kez okundu
5
Sınıftaki olay basit bir şımarıklık değil, ‘Dijital Mobbing’dir
3201 kez okundu