Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni askerlerin saldırılarının ardından sınırda çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 12 Eylül gece saatlerinden itibaren Ermenistan Silahlı kuvvetleri’ne ait birliklerin, Azerbaycan Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş çaplı saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, “Ermenistan Silahlı kuvvetlerine mensup askerler gece karanlığında arazi şartlarından istifade ederek muhtelif istikametlerde Azerbaycan ordusuna ait mevkiler ve ikmal yolları arasına mayın yerleştirmeye teşebbüs etmiştir. Söz konusu girişimlerin önünü almak maksadıyla birliklerimiz tarafından alınan doğrudan tedbirler neticesinde çatışma meydana gelmiştir.” denildi.

Azeri askerlerden bazıları hayatını kaybetti

Ermeni askerlerin Basargeçer, İstisu, Karakilse ve Gorus mevkilerinde bulunan birlikleri tarafından Daşkesen, Kelbecer ve Laçın’daki mevzilere havan ve muhtelif silahlarla yoğun ateş açıldığı belirtilen açıklamada, bazı Azeri askerlerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Askeri yerleşkenin de zarar gördüğü bildirilen açıklamada, karşı tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Açıklamamda, şu ifadelere yer verildi:

“Ermeni güçlerin ateş noktalarının susturulması ve çatışmaların geniş alana yayılmasının engellenmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınıyor. Tedbirler neticesinde Ermenistan Silahlı kuvvetlerinin askerleri arasında kayıplar yaşanmış ve askeri araçları hedef alınmıştır.

Son bir ayda Ermenistan silahlı kuvvetleri, devlet sınırının Laçın, Gedebey, Daşkesen ve Kelbecer istikametlerinde saldırılar, Azerbaycan mevzilerine açılan ateşler sistematik karakter taşıyordu. Ayrıca Ermenistan tarafından Azerbaycan sınırı boyunca saldırı amaçlı silahlar, toplar ve asker sevkiyatların olduğu tespit edilmiştir.

Bütün bu deliller Ermenistan’ın geniş çapta askeri saldırıya hazırlandığını göstermektedir. Söz konusu girişimler ile Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı topraklarda hayata geçirdiği altyapı çalışmalarını sekteye uğratmak ve Azerbaycan sınırlarında tansiyonu yükseltmek amacı taşıdığı görülüyor.

Yeniden ifade ediyoruz ki, meydana gelen saldırı, karşılık verme ve kayıplar dolayısıyla bütün sorumluk Ermenistan’ın askeri siyasi yönetiminin üzerindedir.”

İLLKHA

Bu Haberi Paylaşın