Avukat Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Nereden bakarsak bakalım Dünya’nın temeli adalet üstüne kurulmuştur aslında. Bu temeli sarsmamak adına adaletin güçlü, sağlam bir şekilde kurulup yönetilmesi, o ülkenin refahı için önemli bir etkendir. Adaleti sağlamak, ülkenin yönetici konumundaki kişi ile doğru orantılıdır. O ülkede yaşayan vatandaşların, doğruyu, yanlışı, yasaklar, kuralları bilmesi ve uygulaması adına düzen sağlanır. Bu düzen stratejik bir konunun çarkları gibidir diyebiliriz. Çarkın her bir dişi adaleti temsili eder. Bu dişlerden bir tanesi de avukatlık mesleğidir. Avukat, vatandaşın sesi olarak ve savunduğu konularla mesleğini icra etmek için çaba gösteren bir kişidir. Bu konuda da bir hukuk bürosu seçimi yaparken, davanın konusuna ve içeriğine göre o başlıkta uzman olan bir kişi yapacağı savunmayı bu yönde olumlu etkileyecektir.

              Seçim yaparken ilk olarak düşüneceğimiz başlık, dava konusuna kendini daha çok geliştirmiş ve içerikleri daha iyi bilen bir avukat olacaktır. Kuralları, yeni ilave dilen yasaları ve buna benzer birçok başlığı konusunda uzman bir avukat ilerlenilecek bu yolda daha aktif ve faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra, düzgün aksam, üslup ve kelime seçimi savunulan konuyu olumlu yönde etkileyecek hususlardır. Yenilenen ve eklenen yasalar, bir avukat için sürekli kendini yenilemek adına olan başlıklarıdır. Emsal olarak alınan kararlar, yeni yasalara eklenen bilgilerdir. Bu sebepten dolayı kendini her daim yeniliğe ve öğrenmeye açık bir avukat tercih edebilecek bir konumdadır.  Adalet sağlamak; güçlü bir savunma, geniş bir araştırma ve dava üstünde fazlaca çalışılmış olması bir avukatın tercih edilmesi için gereken diğer başlıklardandır. Konunun uzmanı olması dışında, aldığı bilgiler doğrultusunda bunları nasıl harman etmesi gerektiğini bilen bir avukat işini garantiye almak adına izlediği bir yoldur. Bir kişinin hakkını savunmak böyle başlar.

              Avukatın yoğun araştırması ve karşı tarafın herhangi bir açığının yakalaması adına yaptığı her çalışma onu bir adım öne çıkarmış olacaktır. Çünkü dikkatli ve ön sezili olmak, savunacağın davayı bir üst kademeye ve kazanmaya daha yakın olacağı bir duruma getirmektir. Avukat seçimi bu konuda çok önemlidir ki, haklı bir davayı haksızlığa ya da haksız olunan bir davayı da haklılığa çevirecek kadar güçlü olabilir bir avukat. İşte bu yüzden konu ne olursa olsun, savunacak kişi kendini tam anlamıyla donatırsa davanın konusunun hiçbir öneminin olmadığını görmüş oluyoruz. Tecrübe, dikkat, ön sezi, araştırma merakı, empati, bilgi donanımı ve bunlara benzeyen tüm yetenekler iyi bir avukat seçimi için temel başlıklar diyebiliriz. Kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden her bir avukat mesleğini severek yapan hırslı ve kazanmaya eğimli başarılı avukatlardır. Sonuç olarak; bu ışığı gözlerinde gören ve o enerjiyi alan bir kişi mutlaka o avukata değerlendirmeye almalı ve beraber bu yolda yürüyüp yürümeyeceğine bu hususta karar vermelidir.

Bu Haberi Paylaşın