Aşı sıranız geldi mesajına dikkat

Tüm dünya Kovid-19 aşılama çalışmalarına odaklanmışken, bu ortamı fırsata çeviren umut tacirleri ortaya çıkmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilmiş izlenimi verilen ‘aşı sıranız geldi’ içerikli dolandırıcılık amaçlı cep telefonu mesajları (SMS) ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Bu tespiti resmi sosyal medya hesaplarından duyuran Sağlık Bakanlığı, vatandaşları “Kısa mesajda yer alan linke tıklamayınız” diye uyardı.

Altınbaş Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İpek Ada Alver, salgınla mücadelenin hassas bir dönemden geçtiğini belirtti. Mikrobiyolog İpek Ada Alver, son aylara kadar tedavi ve korunma önlemlerinin öne çıktığı Kovid-19’a karşı mücadele çalışmalarının son haftalarda aşılama çalışmalarına yoğunlaştığını hatırlattı.

Aşılama takvimi ve aşılanan kişi sayısı gibi merak edilen bilgilerin Sağlık Bakanlığı web sitesinde açık şekilde paylaşıldığını hatırlatan İpek Ada Alver, “Aşı takvimine göre, aşı uygulaması yapılmaya hak kazanan bireyler aşı randevusunu e-nabız, MHRS ve ALO 182 üzerinden aile hekimi ya da hastane seçimi yaparak alabiliyor” dedi.

Bu Haberi Paylaşın