Alttan Isıtma Sisteminin Avantajlarına Merhaba Deyin

Yerden ısıtma teknolojisi son zamanlarda en çok tercih edilenler arasında yerini alıyor. Bunun en büyük nedeni sunduğu avantajlardır. Her şeyden önce sulu alttan ısıtma yönteminin tercih edilmesinin fiyatının makul olduğu biliniyor. Metre kare fiyatına baktığınız zaman diğer sistemlere kıyasla çok daha ekonomik olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bu sistemin tercih edilmesi yaşam alanlarının sağlığı için de iyi oluyor. Çünkü kesinlikle toz vb. istenmeyen oluşumlara neden olmadan kullanım imkanı sunuyor. Mekanı eşit şekilde ısıtıyor. Mekanda soğuk bir alan kalmıyor. Odanın her yeri eşit sıcaklığa geliyor. Homojen dağılım için alttan sulu ısıtma sistemi iyi iş çıkarıyor.

Yerden Isıtma Sistemi ile Tasarruf Yapın

Yerden ısıtma sistemi tercih edilmesi halinde fatura ödemelerinizde tasarruf yapacaksınız. Diğer ısınma yöntemlerine göre yerden ısıtma sayesinde yüzde 20 ye kadar tasarruf yapabilirsiniz. Hatta kullanım özelliklerine göre yüzde 20 den daha çok bile tasarruf yapabilirsiniz. Evinizde ya da ofisinizde alttan ısıtma sistemini tercih ettiğiniz için dekor yapım sırasında zorlanmazsınız da. Yapacağınız mimari girişimlere engel olmayan yapısı ile sizi özgür bırakmış olur. Ayrıca katlar arasında doğal olarak izolasyon sağlanır. Yerden ısıtmada toz olmaycağı için mite böceklerinin varlığı söz konusu değildir. Özellikle çocuklu evler ve alerjik yapıya sahip kişilerin tercih etmesi için idealdir.

Farklı Kullanım Alanlarında Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden ısıtma fiyatları sizi sakın düşündürmesin. Çünkü bu yöntem o kadar uygun fiyatlıdır ki çok sayıda farklı alanda kullanımı tercih edilmektedir. En çok kullanımı tercih edilen alanlar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Okul,
  • Hastane,
  • Camii,
  • Daire,
  • Villa,
  • Toplu konutlar,
  • Yüzme havuzları,
  • Türk hamamı,
  • Kış bahçesi,
  • Hava alanları,
  • Yollarda yerden ıstıma sistemleri tercih edilebilir.

Bu sistemin geniş alanda kullanılmasında önemli bir etken farklı sistemlere kolayca entegre olabilmesinden kaynaklanmaktadır. Güneş enerjisi, ısı pompası, kombi ve kazan gibi sistemlere rahatlıkla entegre olabilmektedir. Üstelik kişilere zemin kısıtlaması da yaratmaz. Seramikte, fayansta, parkelerde, doğal taşlarda kullanımında sakınca yoktur.

Yerden Isıtma Sistemleri Pratik Çalışır

Yerden ısıtma malzemelerini başarılı bir şekilde kullanan DesEnerji, ısıtma sisteminin de başarılı bir şekilde çalışmasının  önünü açmıştır. Diğer bütün yerden ısıtma sistemlerinde olduğu gibi ısı ihtiyacı doğrudan zeminden beslenir. Mekan içindeki atmosfere homojen bir ısı verilir. Isıtıcı borular temel malzemedir. İnşaat aşamasında bu boruların yerleştirilmesi gerekir. Su merkezi ısıtıcıdan ısıtılır. Depoda su bulunur ve katlar arasında su dolaşır. Devir daim yöntemi ile su borulara aktarılır. Manuel ya da otomatik termostat ayarı yapılabilir. Genellikle termostat sıcaklığı 28 derece ile 26 derece arasında değişir. En geniş alanlarda bile kullanımı mümkündür. Sistemin devreye girmesi için biraz beklemek gerekebilir. Bu nedenle sistemin hep aktif kalması için kapatılmaması sadece kısılması ya da belli bir seviyede çalıştırılması tavsiye edilir.

En Kaliteli Yerden Isıtma Sistemi Malzemeleri Kullanılır

Yerden ısıtma straforundan tutun da ısıtma borularına kadar aklınıza gelen her bir malzeme yüksek kalitelidir. Isıtma borularının kaliteli olması ısıtmanın ideal sağlanması için son derece önemlidir. Sıcak su boru içinde geçecektir. Ortalama 14 mm ile 20 mm arasında değişen ebatları vardır. Sorunsuz çalışma için kaliteli boru tercih edilmesi gerekir. Borular gizli olduğundan dışarıdan bakıldığında görülmesi mümkün değildir.

Yerden Isıtma Sistemi Elemanları Göz Zevkini Bozmaz

Yerden ısıtma borusu da dahil olmak üzere insanlar dışarıdan baktıkları zaman asla dağınıklık, kablo vb. şeyler görmezler. Sadece en üst kısımda dağıtım kutusu görülür. Bu da göz zevkini bozlar. Çerçeveli onektör olarak da bilinirler. Kolon hattı, sinyal güçlendirici, düzeltme aparatları gibi diğer malzemeler de bulunur. Bu malzemelerden başka yoğuşma sensörüne duruma göre ihtiyaç doğabilir. En kaliteli malzemeler ile her zaman en iyi sonucun alınması amaçlanmıştır.

Zemin Kısıtlaması Olmadan Yerden Isıtma Yapın

Yerden ısıtma köpüğü gibi sistem içinde kullanılan malzemeler asla dışarıdan bakıldığı zaman görülmez. Dağınıklık olmaz. Kolay uygulanan bu sistem farklı mekanlarda rahatlıkla uygulanır. Herhangi bir zaman kısıtlaması da yoktur. Zemin türü kısıtlaması olmadan kullanım imkanı tanınır. Farklı malzemelere uyum sağlar ve hemen her yerde başarılı uygulama sonuçlarına sahiptir.

Aylık Faturalarınızı Yerden Isıtma ile Düşürün

Rehau yerden ısıtma tercih etmeniz halinde aylık fatura harcamalarınızı anında düşümrüş olacaksınız. Fiyat performans açısından bulunmaz nimet olan bu sistem sayesinde her geçen gün daha fazla insan bu yöntemi ısınmak için tercih etmektedir. Sistem verimli çalışır ve ideal sıcaklığı sunar. Sulu alttan ısıtma teknolojisi devir daim ile sizleri memnun bırakır ve ısı kaybı olmaz.

Dünyanın Her Yerinde Yerden Isıtma Yöntemi Tercih Ediliyor

Yerden ısıtma maliyeti avantajlı olduğundan bu gün dünyanın her yerinde tercih ediliyor. Türkiye de dahil pek çok ülke bu yöntemle ısınıyor. Verimli olması ve düşük maliyetleri ile pek çok mekanda uygulanabilirliği ile yerden ısıtma sistemleri en gözde yöntemler arasında yerini alıyor. Sulu, karbon filmli ve elektrikli gibi yerden ısıtmanın farklı yöntemleri bulunuyor. Isının homojen dağılmasını sağlayan bu yöntemler soğuk günlerde kapalı mekanlarda zorlanmadan arzu ettiğiniz ısıyı yakalamanızı sağlıyor. Üstelik bunu yaparken yüksek faturalar ödemenize de gerek kalmıyor. Isı kaybı söz konusu olmuyor.

Bu Haberi Paylaşın