ABD Başkanı Joe Biden, yayımladığı acil durum bildirgesinde, temiz enerji teknolojilerinin yerli üretimini hızlandırmak için Savunma Üretim Yasası’nın kullanılmasına izin verdi.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD’li tüketicilere elektrik temininde birden çok faktör tarafından tehditlerin oluştuğu belirtilerek, bu faktörler arasında, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve iklim değişikliği sonucu oluşan aşırı hava olayları da gösterildi.
Başkan Biden’ın temiz enerji teknolojilerinin yerli üretimini teşvik etmek için harekete geçtiği açıklandı.
ABD’nin 2024 yılına kadar yerli güneş enerjisi üretim kapasitesini 3 katına çıkarma yolunda olduğu ifade edildi.
ABD’de şebekelerin güçlendirilmesi ve temiz enerji projelerinin desteklenmesi için kısa vadeli güneş paneli tedarikinin artırılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamaya göre, ABD, yeterli enerji kaynağına erişimini sağlamak için Kamboçya, Malezya, Tayland ve Vietnam’dan ithal edilen güneş panelleri 2 yıllığına tarifelerden muaf olacak.
Biden’ın göreve başlamasından bu yana açıklanan yerli güneş enerjisi üretim kapasitesine yönelik eylemler, mevcut 7,5 gigavatlık temel kapasiteyi 15 gigavat artıracak.
İLKHA
1
Tuvalet Sonrası El Yıkama Oranları Açıklandı: Türkiye Avrupa’da İkinci Sırada
5707 kez okundu
2
Kurtuba yakınlarında iki tren raydan çıktı, 10 ölü, 25 yaralı
5020 kez okundu
3
Türkiye’den Suriye’deki “Ateşkes ve tam entegrasyon anlaşması”na destek mesajı
4930 kez okundu
4
İki İsrail Büyükelçiliği çalışanı öldürüldü
4894 kez okundu
5
Gazze’de her şey en ağır haliyle devam ediyor
4579 kez okundu