Sağlık Bakanlığı, “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon” konulu bölümü güncelledi.
Yapılan güncelleme ile Coronavirus (Covid-19) temaslısı olup semptom göstermeyen aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina süreleri kısaltıldı.
Karara göre, aşısız veya eksik aşılı covid-19 temaslısı kişilerin karantinası, “semptom göstermemeleri halinde” PCR testi yapılmaksızın 10’uncu günde sona erecek.
Temaslı olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin karantina sürecinde de semptom gösterip göstermedikleri takip edilecek. Semptom göstermeyenlerin karantinaları 5’inci günde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda sonlandırılacak.
İLKHA
1
GEN Eğitim Kurumları’ndan 2026 LGS’de Çifte Türkiye Birinciliği
10301 kez okundu
2
Dijital Eğitimde Yapay Zeka Kullanımı: Geleceğin Sınıfı Bugünden Nasıl Kurulur?
4509 kez okundu
3
Türk Öğrencilerden Yapay Zekâ Alanında Dünya Dereceleri
4442 kez okundu
4
Bakan Yusuf Tekin’den Önemli Açıklamalar: Ara Tatiller Kalkıyor mu, Zorunlu Eğitim Süresi Değişecek mi?
4221 kez okundu
5
“Kaygını Yönet, Potansiyelini Keşfet” Projesi Yeni Dönem Hazırlıkları Başladı
4086 kez okundu