Venom 2: Carnage İncelemesi: Anti-Ama Komedi Kahramanları

Venom 2: Sizlerle bir Carnage incelemesi var. İlk filmi Tom Hardy’nin anti-kahraman devam filmiyle nasıl karşılaştırılır? Beklemeye değer mi? İşte Toxic Rage 2 hakkında ayrıntılı bir makale.

Kana susamış bir uzaylının komedyen olma hırsı aklınızda ilginç fikirler barındırıyor olabilir ama maalesef konu Venom 2: Let There Be Carnage olunca durum pek de öyle değil. Çünkü ne Venom’dan beklediğimiz şey, ne de Venom filminin yapabileceği şey bu.

Venom karakterini Spider-Man’den ayrı ve bağımsız olarak yaratmak ve onunla uğraşmak zor soruları gündeme getirdi. Ayrıca Spider-Man’sız bir Carnage filmi için daha iyi olmadı. Aslında Venom 2’nin Carnage’ı Spider-Man 3’ün Venom’u kullandığı şekilde kullandığını rahatlıkla söyleyebiliriz, ne yazık ki…

Şimdi uzun bir incelemeye başlıyoruz. Diyelim ki buradan yazacaklarımız çizgi romanlardan ve filmlerden SPOILER içerecek.

Çizgi romanlardan da bildiğimiz üzere, Eddie Bullock kısa süreliğine seri katil Cletus Cassady ile hapishanede bir hücreyi paylaşmıştı. Bu arada, Venom ortakyaşamı ona geri döndü ve film izle hapishaneden kaçtılar. Ancak hayatta bir kez görülen ortakyaşam, kaçmadan önce bir hücreye yumurta bırakır ve Eddie Bullock’a bundan bahsetmesine gerek yoktur. Bu yumurtadan çıkan ortakyaşam Kassady’yi enfekte etti. Cassady’nin vahşi dişi ortakyaşamı, Cassady’nin kana susamış kişiliğiyle birleştiğinde, katil Cassady’ye doğru teslim olan çok uysal ve itaatkar bir ortakyaşamdır. Carnage, Spider-Man veya Venom’dan daha güçlüdür ve iki düşman onu yenmek için güçlerini birleştirmeli. Ancak filmde Cassady, Eddie’yi ısırır ve içinde bir damla uzaylı madde bulunan küçük bir kan ısırığı dakikalar içinde güçlü bir Venom ortakyaşamına dönüşür.

Eddie Bullock’un tutarsız karakterleri ikinci ve ilk filmlerde ortaya çıktı. Örneğin, bu kişinin kaybeden mi yoksa kazanan mı olduğunu hala anlamıyorum. Venom’dan önce, apartmanında gürültü yapan komşuları bile uyaramazken, olaylara müdahale eden ve kariyerinde öne çıkan başarılı, aranan bir muhabir/gazeteciydi. Ortakyaşamla birleştikten sonra tam bir aptaldır, her şey mahvolur, zehirsiz hiçbir şey çözülemez ve insan kahramanlık gösteremez. Bu kişi ilk etapta o meslekte nasıl yükseldi?

Website: donmadanfilmizle.com

Bu Haberi Paylaşın