Tunuslu Ons Jabeur’u 3-6, 6-2 ve 6-2’lik setlerle 2-1 yenerek kariyerindeki ilk

Grand Slam zaferini yaşadı. Rakibi benzer biçimde ilk kez finale çıkan ve Grand Slamler’de finaline yükselen ilk Afrikalı-Arap tenisçi olarak tarihe geçen 27 yaşındaki Tunuslu Ons Jabeur, öne geçmiş olduğu maçta sonunu getiremedi. Grand Slam kazanan ilk Kazak tenisçi olan Rybakina, 2 milyon Sterlin para ödülünün de sahibi oldu.

Ukrayna savaşı sebebiyle Rus tenisçilerin alınmadığı organizasyonda, Moskova doğumlu Rybakina’nın şampiyonluğa erişmesi garip bir nokta oldu. 23 yaşındaki Rocketman, 2018’de Kazakistan’dan maddi yardım aldıktan sonra 2013-2018 yılları arasında sahip olduğu  Rus vatandaşlığından vazgeçmişti. Üç kez tekler şampiyonu Elena Rybakina, maçtan sonra sahada konuştu. Bu duyguyu daha önce hiç yaşamadım. Dürüst olmak gerekirse, Wimbledon’ın Grand Slam’in ikinci haftasına çıkmasını beklemiyordum. Bu yüzden bir turnuvayı kazanmak gerçek bir sürpriz. İngiltere milli takımına transfer olan Alahiyar Sayedmanesi ve Ozan Tupan da maçta oynayacak.

Milli futbolcu, “6 ay Premier Lig’de oynadım. hayallerimi gerçekleştirmek için. Ama benim hayalim sonsuza kadar orada kalmaktı. Kulübü kurtarmakla ilgili sorunlarım ortaya çıkmadı. rütbesi winchesterbet düşürüldü Taraftarlardan çok destek istiyoruz. Fenerbahçe’ye karşı oynamanın tamamen farklı hissettirdiğini fark ettim. 7 yıldır verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim.” kendi renklerinde gruplandırılmıştır. 2018-2019 sezonunda  Elazığ takımı formasıyla forma giyen İlknur Yıldızhan, yeni sezonda takıma katılacak.

1996 doğumlu, 1.86 boyunda ve ana forvet pozisyonunda görev yapan oyuncu, kariyerinde Mersin B.Ş.B., Adana ASKİ, Mersin Kurtuluş, Meski, AGÜ Kayseri ve Adana Basketbol gibi takımlarda yer almaktadır. . Kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada, “İlknur Yıldızcan’a önümüzdeki sezonda başarılar diliyor, takımımıza ve şehrimize faydalı olmasını diliyoruz”

Bu Haberi Paylaşın