Tantunisiyle Meşhur Mersin’in Yöresel Lezzetleri

Ülkemizin hemen hemen her yerinde kendine ait yöresel lezzetler vardır. Mersin’de birbirinden lezzetli yöresel yemekleri bulabilirsiniz bunların en başında tantuni gelir. Havuç ve hindistan cevizinden yapılan cezerye, kerebiç, sulu salata olarak bilinen batırık, mamül tatlısı, kaya koruğu turşusu özel devletler arasında bulunur. Kaya koruğu otu özellikle meze olarak tüketilir, tarsus kebabı, künefe ve balık çeşitleri oldukça fazladır. Mavi yengeç Şehrin en meşhur lezzetleri arasında bulunur.

 

Mersin’de Görmeniz Gereken Yerler

Akdeniz’in sakin koylarına sahip olan Mersin Torosların eteklerine kurulmuştur. Eski adı İçel olan Mersin ilinde görülmesi gereken tarihi kültür ve doğal güzellikler açısından önemli şehirlerin başında gelir. Mersin otellerinde konaklayarak Kleopatra kapısı, kız kulesi, Mersin deniz müzesi, Atatürk evi müzesi, cennet cehennem obrukları, Tisan Yarımadası, anemurium antik kenti, anamur sahili, astım mağarası, köşekbükü mağarası ve daha birçok tarihi güzelliklerin bulunduğu yerleri ziyaret edebilirsiniz. 

 

Mersin’de Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle tatil bölgeleri arasında tercih edilen Mersin’de konaklayabileceğiniz birçok otel mevcuttur. Şehir otelleri, denize sıfır otel seçenekleri müşterilerine en iyi hizmeti vermektedir. Beş yıldızlı otel seçenekleri arasında her şey dahil, ultra lüx ve farklı oda seçeneklerinin bulunduğu oteller arasında sunmuş oldukları imkanlar sayesinde keyifli tatil geçirme imkanı vardır. Butik otel seçenekleri ve apart otel olarak bulunan Mersin otel fiyatlarını neredekal.com üzerinden ulaşabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Bu Haberi Paylaşın