“Sen de Ege'de Yerini Al"

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte genç üniversite adaylarını tercih heyecanı sardı.  Tercih yapacak öğrencilere yardımcı olmak, üniversitenin eğitim öğretim, araştırma geliştirme, kültür, sanat ve spor altyapısı ile sağlık, ulaşım, beslenme ve barınma olanakları hakkında bilgi vermek amacıyla  “Sen de Ege’de Yerini Al” temasıyla tercih günleri programı düzenlenecek.  Bu yıl 15’incisi yapılacak olan etkinlik, Ege Üniversitesi Spor Salonu’nda 24-25 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Üniversite adaylarını, gelecekleri için önemli bir dönüm noktası olan üniversite tercih sürecinde Ege Üniversitesine davet eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının sizlere ve ailelerinize hayırlı olmasını diliyorum. Tercih döneminde en sağlıklı kararları verebilmeniz için sizleri 24-25 Temmuz tarihlerinde üniversitemizde düzenleyeceğimiz tercih günlerini bekliyoruz” dedi.

Ege Üniversitesinin tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz, Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ilk üniversitesi olarak 68 yıldır eğitim öğretime devam ediyor. Yeni Egeliler, yani sizler, tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesinde eğitim alma olanağı bulacaksınız. Üniversitemizin gücü artık sınırlarımızın ötesine uzanmış bulunuyor. Ulusal ve uluslararası alandaki paydaşlarımız ile güçlü bir işbirliği ve iletişim ağına sahibiz. Dört mevsim yeşil, sürdürülebilir, erişilebilir ve yaşanabilir bir kampüs ortamı sizleri bekliyor.  Eğitim öğretim ve araştırma geliştirmenin yanı sıra kültürel sportif ve sanatsal faaliyetleri ile de öne çıkan bir yükseköğretim kurumuyuz. Akademi alanında Türkiye’nin küresel markalarından biri olarak başarımızı her geçen gün yükseltiyoruz.  Öğrenci odaklı bir misyona sahibiz. Hayata geçirdiğimiz öğrenci odaklı uygulamalarla ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’   ödülünü alan ilk ve tek üniversiteyiz ”dedi.

 15. Tercih Günlerinde adaylara; Ege Üniversitesi bünyesinde tercih edebilecekleri  bölümler ve iş imkânları, üniversitedeki sosyal yaşam, sağlık, ulaşım, beslenme ve barınma konularında bilgiler verilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın