Scream 5 İncelemesi: Cult Horror Serisi Scream’e Geri Dönüyor

Scream 5 incelemesi ile karşınızdayız. Çığlık filmi ilk olarak Wes Craven olmadan çıktı. Kült korku serisinin devamı, hayranların can attığı korku ve gerilimi sunacak mı? Gelin bu sorunun cevabına birlikte göz atalım!

Korku türünü sevenlerin başında gelen Scream, yeni filmiyle beyaz perdeye geliyor. Filmin yapım süreci koronavirüs pandemisine saplanmış olsa da sonunda izleyicilere ulaşmayı başardı. Film, korku türünü yeni bir boyuta taşıdı ve izleyicilerin gözünden kaçmadı. Amerika Birleşik Devletleri’nde gişe hasılatının ilk hafta sonunda, bir aydır listenin başında yer alan “Spider-Man: Nowhere” filmini başarıyla geçerek listenin zirvesine yerleşti. Gişe başarısındaki film izle en büyük etkenlerden biri de dizinin Neff Campbell, Courtney Cox ve David Arquette gibi eski oyuncuları oldu. Ancak serinin son filmi Wes Craven tarafından yazılmadı. Ünlü korku yönetmeninin 2015’teki ölümünün ardından filmde yönetmenler Matt Bettinelli-Orpin ve Taylor Gillett kamera arkasında görünüyorlar.

Çığlık serisi, korku filmlerinin izleyiciler üzerindeki etkisini gösteren birkaç diziden biridir. 1996’da beyaz perdeye çıktığından beri kült yapımlarda kendine yer edinmeyi başardı. Korkuyla ilgilenmeyen herkesin sadece bakarak tanıyabileceği ikonik hayalet maskesi, yüksek temposu ve cinayetiyle akıllarda soru işareti bırakarak sinema tarihine yeni bir sayfa eklemeyi başardı. Peki The Scream 4 vizyona girdikten 11 yıl sonra yeni filmi beyaz perdeye taşıyan yapım bunu seyirciye aktarmayı başardı mı?

Website: filmizle720p.org

Bu Haberi Paylaşın