ÖZEL RÖPORTAJ: Fabrizio Romano ile 18 saatlik mesai ve Liverpool’dan beklentileri üzerine

Instagram’da 18 milyon, Twitter’da 16 milyon takipçi. Bu, günümüzün en popüler futbol gazetecisi olan İtalyan Fabrizio Romano’nun (30) şu anki rekoru. Transfer piyasasındaki her hamleyi bilen ve tüm bilgileri taraftarlarla paylaşan gazeteci, son birkaç yılda büyük bir popülerlik kazandı. Kulüpler arasında bir transfer anlaşması yapıldığını duyuran “işte başlıyoruz!” (“Here we go!”) repliği oldukça popüler hale geldi.

Önemli canlı skor portallarından Flashscore’un haber departmanı Flashscore News ile özel bir röportaj yapan Fabrizio Romano, yoğun iş hayatına dair bazı bilgiler paylaştı.

Fabrizio Romano röportajımıza “Umarım sohbetimiz sırasında önemli bir transferi kaçırmam” diye başlıyor. “Tüm sosyal medya kanallarımla kendim ilgileniyorum, bu yüzden röportaj sırasında bir şeyi kaçırabilirim. Umarım şansım yaver gider ve bir şey olmaz,” diyor.

Fabrizio, hep merak etmişimdir – her gün cep telefonunuzda ne kadar zaman geçiriyorsunuz?

“Günden güne değişiyor. Bazen gerçekten inanılmaz yoğun oluyor, o yoğun günlerde belki 18 saat telefonumla uğraşıyorum. Transfer piyasası açılır açılmaz tüm günümü cep telefonumda geçiriyorum.

“O günlerde hobilerime ya da aileme ayıracak zamanım olmuyor, sürekli çalışıyorum. Neyse ki çevremdeki insanlar işimin bu kadar özveri gerektirdiğini zaten biliyor, bu yüzden herkes buna saygı duyuyor.”

Peki ne kadar uyuyabiliyorsunuz?

“Transfer döneminde çok fazla değil. Bazen üç saat, bazen beş saat. Ne olacağını ve ne zaman yatacağımı asla önceden bilemiyorum. Ama transfer döneminde günde ortalama dört saat uyuyorum.”

Sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip ediliyorsunuz ve yaptığınız her paylaşım o kulübün tüm taraftarları tarafından heyecanla karşılanıyor. Hayalinizi mi yaşıyorsunuz?

“Bu kadar çok takipçim olacağını kesinlikle hayal etmemiştim. Sonuçta ben bu işe başladığımda takipçi kelimesi bugünkü anlamıyla bile kullanılmıyordu.

“Hayalim büyük bir gazetede yazmak ya da televizyonda çalışmaktı. Her zaman insanlara doğru bilgiler vermek ve faydalı işler yapmak istedim. En çok taraftarları mesajımla mutlu ettiğimde, yeni bir oyuncu transferi ya da sözleşme uzatma konusunda mutlu olduklarında keyif alıyorum. İnsanlara böyle duygular yaşatmak olağanüstü bir ayrıcalık.

“Dürüst olmak gerekirse, kariyerimin bu şekilde gelişeceğini hiç hayal etmemiştim ama insanlara olumlu mesajlar vermek her zaman hayalimdi.”

Muhtemelen pek çok insan tüm bu bilgileri nereden edindiğinizi merak ediyordur…

“Ne kadar kaynağım olduğunu ya da daha fazla kaynak edinmem gerekip gerekmediğini hiç düşünmüyorum. Sadece işi akışına bırakıyorum, gün gün düşünüyorum.

“Benim sırrım bu: yeni insanlarla tanışmak, onları tanımak ve 15 yıldır tanıdığım insanlarla iletişimimi sürdürmek. İşin püf noktası ağınızı doğal olarak genişletmek, bunu planlayamazsınız.

“Kendime kesinlikle bugün Real ya da Chelsea’den biriyle tanışmam gerektiğini söylemiyorum. Zaten birilerini tanıyorum ve onlar da beni bazen bir başkasına yönlendirebiliyor, bu biraz domino taşlarına benziyor.

“Daha az tanınan oyuncuların menajerleriyle de, büyük yıldızları temsil edenlerle de iyi ilişkiler kurmaya çalışıyorum. Benim için de aynı şey geçerli, herkesi arıyorum, onlarla konuşuyorum. Dürüst olmak gerekirse, ulaştığım en büyük haberler her zaman daha küçük kaynaklardan geliyor. Bu yüzden iletişim ağımdaki herkese saygı duyuyorum.”

Şimdi futbola dönelim. Sizce bu yaz transfer piyasasında en çok hangi takımlarda hareketlilik olacak?

“Chelsea’de büyük bir hareketlilik bekliyorum, zaten çok sayıda oyuncu sattılar ve bu onlar için çok önemli. Şimdi çok sayıda oyuncu satın alabilirler.

“Yeni bir kaleci ya da stoper alacaklarını düşünüyorum, örneğin Colwill’i kiraladıkları takımdan döndükten sonra kullanabilirler. En az bir, daha büyük ihtimalle iki orta saha oyuncusuna ihtiyaçları var. Yani çok meşgul olacaklar.

“Tabii ki Barcelona da çok sayıda yeni oyuncu almak istiyor, o yüzden orası da çok yoğun olacak.”

Gelecek sezon geçen sezona kıyasla performansında en büyük sıçramayı hangi kulüpten bekliyorsunuz?

“Liverpool’dan çok şey bekliyorum. Geçen sezon performansları hayal kırıklığı yarattı ama aynı zamanda oldukça şanssızdılar. Sakatlıklar yaşadılar ve genel olarak şanssız bir sezon geçirdiler, bazen böyle şeyler olur ve bu futbolun bir parçası.

“Gelecek sezon farklı olacak, Mac Allister düşük maliyetle harika bir transfer ve takımına çok faydalı olacak. Bence tüm takım farklı bir enerji yakalayacak ve bu Liverpool için çok önemli bir sezon olacak.”

Sizin gibi futbolun içinden biri olmayı hayal edenlere ne tavsiye edersiniz?

“Tek yol sıkı çalışmak. Günümüzde sosyal medya sayesinde çok fazla fırsat var. Ben ilk başladığımda sadece birkaçımız bu alanda isim yapabiliyorduk – şimdi herkesin insanlara ulaşma, onlara doğrudan yazma ve bir şeyler öğrenme fırsatı var. Herkesin yeteneğini gösterme şansı var.

“Ama dediğim gibi, sıkı çalışmayı kesinlikle küçümseyemezsiniz. Tıpkı oyuncular gibi, iyi işler yapmaya başladığınızda asla gevşememelisiniz. Sıkı çalışmaya devam etmeli ve kendinizden en iyi verimi almalısınız.

“Bir iletişim ağı kurmak uzun vadeli bir iş ama kesinlikle ulaşılamaz bir şey değil. Bazı arkadaşlarımla İtalya üçüncü ligindeyken tanıştım ve şimdi dünyanın en büyük kulüplerinin başındalar.

“Yani, evet, her şey ulaşılabilir, sadece sıkı çalışmaktan kaçınmamak gerekiyor.”

Röportajın orijinal metnine buradan ulaşabilir ve tüm röportajın videosunu İngilizce olarak izleyebilirsiniz. 

Bu Haberi Paylaşın