NATO’da bazı ülkeler savaşın sürmesini istiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesinden yana olan ülkeler olduğunu belirterek “NATO’ya bağlı ülkelerin içinde savaş devam etsin arzusunda olanlar var. Savaş devam etsin, Rusya daha zayıflasın diye” dedi

Rusya-Ukrayna savaşına dair CNN Türk’te katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’daki müzakerelerden sonra savaşın bu kadar uzayacağını düşünmediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, “Ama NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’ndan sonra kanaat oluştu; bu savaşın devam etmesini isteyenler de var, NATO’ya bağlı ülkelerin içinde savaş devam etsin arzusunda olanlar var. Savaş devam etsin, Rusya daha zayıflasın diye.” dedi.

“Sahadaki şartlar zorlaştıkça müzakereler de zorlaşıyor, bu durumu sadece savaşın bitmesini istemeyenlere bağlamamak lazım.” değerlendirmesinde de bulunan Çavuşoğlu, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’de buluşması ihtimalinin halen masada olduğuna dikkati çekti.

Rusya’nın Ukrayna’nın tarafsızlığını, Ukrayna’nın da Rusya’ya karşı güvence istediğini aktaran Çavuşoğlu, “En hassas konu Kırım ve Donbas’ın statüsü, bana göre en zor konu bunlar, bunları belki ateşkesten sonra görüşme eğilimi olabilir.” değerlendirmesini yaptı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın