Minik Dostlarımızı Nasıl Koruyabiliriz?

Sevimli minik dostlarımız bizler için oldukça önemlidir. Evcil hayvanlarımızın sağlıklı ve kaliteli bir yaşama hakkı vardır, aynı diğer sevimli dostlar gibi. Bu yüzden onlara daha yaşanabilir, güvenilir ve sağlıklı bir yaşam sunmak hepimizin görevidir.

Minik sevimli dostlarımıza sigorta yaptırabiliriz. Böylece onlara daha kaliteli bir standartları sağlamış oluruz. Birçok sigorta şirketi, evcil hayvanlarımız için pet sigortası yani diğer bir ismi ile evcil hayvan sigortası yapılması için seçenek sunar.

Evcil hayvanlarımız için sigorta bulunmaktadır. Patili minik dostlarımızı sigortalatarak onları daha güvenilir bir hayata hazırlarız.

Sadece evcil hayvanlarımız için değil, genel anlamda diğer hayvanlar içinde sigorta türleri bulunmaktadır. Hayvancılık sektörü ile uğraşanların çok yakından bildiği ve çoğumuzun kulak aşinası olduğu hayvan sigortası bulunmaktadır. Ancak evcil hayvan sigortasını birçoğumuz daha yeni yeni öğrenmekteyiz.

Eğer sevimli dostlarımız evcil hayvan kategorisinde bulunuyorsa pet sigortası yaptırabiliriz. Fakat evcil hayvan kategorisinde bulunmuyorsa hayvan sigortası yaptırabiliriz.

Evcil Hayvan Sigortası Neye Denir?

Evcil hayvan sigortası yani diğer bir ismi ile pet sigortası, minik patili dostlarımızın birçok nedenlerden dolayı oluşabilecek sağlık sorunları yaşama olasılığına ya da bir sağlık sorunu yaşadığında meydana gelebilecek tedavi masraflarının karşılanmasını sağlayan bir sigorta türüdür.

Günümüzde evcil hayvan oranı artmaktadır, buna bağlı olarak ise evcil hayvan sigortası da artış göstermeye başlamıştır. Biz insanlarda bulunan özel sağlık sigortaları gibi minik dostlarımız içinde evcil hayvan sigortası yaptırabiliriz.

Evcil Hayvan Sigortası Teminatları Nelerdir?

Evcil hayvan sigortası yani diğer bir ismi ile pet sigortası çeşidi sayesinde sevimli minik dostlarımızın acil durumlardaki tedavi ihtiyaçlarını ve oluşabilecek masraflarını karşılayabiliriz. Pet sigortası, bu tarz acil durum gerektiren olayları planlanarak hazırlanmış bir sigorta türüdür.

Evcil dostlarımızın 6 ay ile 10 yaş arasında olması gerekmektedir. Ek olarak, 6 ay ve 10 yaş arasında bulunan dostlarımızın aşılarının eksiksiz olması gerekmektedir. Evcil hayvan sigortası yani pet sigortası, bu özelliklere sahip kedilerimizin veya köpeklerimizin acil durumlardaki tedavi ihtiyaçlarını ve oluşabilecek masraflarını karşılar.

Eğer kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarınız bulunmuyor ve bunlar dışında bir evcil hayvana sahipseniz pet sigortası o hayvanınızı da güvence altına alır. Fakat sigorta şirketinizin kapsamı dışında bir hayvana sahipseniz, sahip olduğunuz hayvanınızı tarım sigortası sayesinde güvence altına alabilirsiniz.

  • Yüksekten düşme gibi olası olabilecek kırıklıklar veya yaralanmalar,
  • Trafik kazası sonucunda meydana gelebilecek herhangi sağlık problemlerinin tamamı,
  • Elektrik çarpması gibi durumlarda meydana gelen yanmalar,
  • Herhangi bir yanma sonucunda oluşabilecek yaralanmalar,
  • Enfeksiyonel bir sağlık problemi ile meydana gelen göz yaralanmaları,
  • Yabancı bir cismin yutulması, batması,
  • Zehirlenmeler,
  • Hava sıcaklıklarına bağlı olarak donma ya da ısı çarpması gibi durumlar,
  • Boğulma ya da böcek ısırmaları sonucunda meydana gelebilen sağlık problemleri

Sigorta şirketlerinin oluşturduğu poliçeler bunları kapsamaktadır. Genel olarak, poliçelerinde ana madde olarak yer almaktadır. Bu bahsedilen maddelere ek olarak hediyeler veya kampanyalar olabilmektedir.

Kuaför, bakım, yıkama ya da sene de bir defa olabilen ücretsiz sağlık kontrolü, bu kampanya ya da hediyelerden bazılarıdır.

Hangi Hayvan Türleri Evcil Hayvan Sigortası Kapsamına Girmez?

Hayvanları koruma kanuna göre yasal olarak ülkemizde beslenmesi ve satışı yasak olan bazı hayvan türleri bulunmaktadır. Bu hayvanlar Pitbull ya da Japanese Tosa gibi hayvan türleridir. Bu hayvanların beslenmesi, üremesi ya da satışı yasaktır. Bu yüzden pet sigortası bu hayvanlar için geçerli değildir.

Hayvanları koruma kanuna göre bir diğer yasal zorunluluk ise, evcil hayvanların kimliklendirilmesidir. Kimliklendirme, mikroçip olarak yasal şeklinde zorunlu tutulmuştur. Bu sebeple hayvan sahiplerinin, evcil hayvanlarına bu mikroçipi taktırmaları gerekmektedir. Hayvan sahiplerinin bu kimliklendirme ile belediyeye, evcil hayvanları için kayıt yaptırmaları zorunlu tutulmuştur.

Hangi Durumlar Evcil Hayvan Sigortası Teminatı Dışındadır?

  • 6 aydan küçük veya 10 yaşından büyükse,
  • Aşıları tamam değilse,
  • Mikroçipe sahip değilse,
  • Yarış ya da bahis gibi olaylardan dolayı yaralanma ya da herhangi bir sağlık problemi sonucunda oluşan masraflar,
  • Hastalık ya da yaralanma gibi olaylardan dolayı ölüm gerçekleşmişse ve bu sebepten dolayı tazminat talepleri varsa,
  • Hastalık veya acil bir olaydan sonra sağlığı stabile dönen hayvan muayenesinde,
  • Hastalık veya acil bir olaydan sonra durumu stabile dönen hayvanın medikal ya da ilaç masraflarında,
  • Sigorta firması ile anlaşması olmayan bir veteriner ile yapılan müdahalelerde

Evcil hayvanınızın bu gibi durumlarda evcil hayvan sigortası teminatı karşılamaz.

Evcil Hayvan Sigortası Fiyatları Nedir?

Evcil hayvan sigortası fiyatları, yaptırdığınız poliçeye göre ve sigortayı yaptırdığınız sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir. Yani farklı sigorta firmalarında, farklı sigorta fiyatları ile karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple, evcil hayvan sigortası fiyatları bazı sigorta şirketlerinde ucuz olurken bazı sigorta şirketlerinde yüksek fiyatlı olabilir.

Bu Haberi Paylaşın