Madalya ile mağlup etti

Finalde ise Slovakyalı Patricia Tomankova ippon (3 shido) altın madalya kazandı ve birinci oldu.

Aynı ağırlık klasmanında judocu olan Begyumnaz Doğruyol, çeyrek finalde altın madalyayı Fransız Jeanne de Bouar’a kaybetti. Portekizli Beatriz Carinas’ı teselli olarak yendi.  Avusturyalı Nina Auer’e bronz madalya için kaybetti ve kendi ağırlık sınıfında beşinci oldu.

Zeynep Betül Sarıkaya ilk ayrılık turunu 44 kg ile geçti. İkinci turda Portekizli Matilde Gonzalves’i Iphone (3 deneme) ile mağlup ederek çeyrek finale yükseldiler. Bu turda Fransız Morgan Annis’e yenildi. Bir teselli sözüyle, İngiliz Emma McCabe’yi ippon ile ve Ukraynalı Margarita Miroshnichenko’yu waza-ari gözlüklerle bronz madalya için yendi ve Çek Cumhuriyeti’nden Marketa Korchakova ile karşılaştı.  Sarıkaya rakibine 5 mağlup oldu. oldu.

Şampiyonanın ikinci gününde bayanlar 52 kiloda Şeyma Yıldırım, 57 kiloda Elif Ağar ile 63 kiloda Tuana Gülenay ve Sinem Oruç; erkekler 66 kiloda Abdullah Turgutlu ile 73 kiloda Erman Gürgen tatamiye çıkacak. (İHA)

Çekya’da yer edinen Golf Resort Black Bridge’de düzenlenen Czech Disabled Golf Masters turnuvasına Çekya, Slovakya, Belçika, Hollanda, Danimarka, Almanya, İtalya, setrabet Slovenya, Avusturya, Dominik Cumhuriyeti ve ülkemizden toplam 67 sporcu sahaya çıktı. Organizasyonda, TGF Genel Yazman Yardımcısı Ufuk Birdal Alvaç önderliğinde; Türkiye’yi, Engelli Golf Ulusal Ekibi sporcularından Ahmet Özyazıcı ve Mehmet Kazan temsil etti.

Oynanan müsabakaların final raundunun sonunda Mehmet Kazan, savaşım etmiş olduğu gross strokeplay 1 kategorisinde toplamda 147 (+1) gross skor oynadı. Hollandalı golfçü Daphne Van Houten  aynı sonucu elde ettiğinde, aralarında bir playoff maçı yapıldı.

Bu Haberi Paylaşın