Lüleburgaz Belediyesi'nden üstyapı atağı!

“Sokaklar birer birer yenileniyor”

Lüleburgaz Belediyesi kent genelinde sorun tespit edilen sokak ve caddeleri birer birer yeniliyor. Bununla birlikte kent trafiğini rahatlatacak yeni cadde ve bulvarların açılmasına yönelik hummalı bir çalışma da devam ediyor.

Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yaptıkları çalışmalar sonucunda sürücü ve yaya açısından sorunlu olan sokak ve caddeleri tek tek tespit etti. Bu doğrultuda bir çalışma programı hazırlayan ekipler sorunlu olduğu tespit edilen sokak ve caddelerde bakım, onarım ile yenileme çalışmaları başlattı.

2 ayda 60 noktada bakım ve yenileme

Ekipler, Barış Mahallesinden Durak Mahallesi’ne, Zafer Mahallesi’nden Cumhuriyet Mahallesi’ne kadar kentin dört bir yanında hummalı bir çalışmaya girdi. Ekipler sadece Mayıs ve Haziran aylarında 60 ayrı noktada bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirdi.

Durak Mahallesine yakın mercek

Tüm bunlarla birlikte kentin güneyinde yer alan Durak Mahallesinde de yoğun çalışma sürüyor. Belediye ekipleri altyapısı tamamlanan tüm sokaklarda sırasıyla yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Bisiklet yolunun TCDD Hızlı Tren İnşaatından geçen kısmının TCDD tarafından tamamlanmasıyla da birlikte Durak Mahallesi kentin önemli noktalarından biri haline gelecek.

Demir Hattı Caddesi konforlu olacak

Öte yandan Durak Mahallesi’nde yoğun olarak kullanılan, telefon, elektrik ve doğalgaz gibi altyapıların tamamlanmasının beklendiği Demir Hattı Caddesi de 2023 yılı programı içerisinde sıcak asfaltla kaplanarak konforlu hale getirilecek. Ekipler caddeyle ilgili son hazırlıklarını yaparken bu yıl içerisinde cadde sürücüler için tamamen kullanışlı olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın