Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi bugün yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesinin ana gündem maddesinin “6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusunun olması bekleniyor.

Parlamenter sisteme dönüş için kurulan 6’lı masa, ilk turun son toplantısında Saadet Partisi ev sahipliğinde 6’ncı kez bir araya gelmişti.

6’lı masa liderleri, 2 Ekim’de görüşme turlarını yeniden başlatıyor.

İkinci tur görüşmeleri öncesinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önce Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’la, daha sonra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da liderler turuna çıktı. Kılıçdaroğlu, bugün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de partililere yönelttiği “Gerçekten benimle misiniz?” sorusu, aday olduğu yorumlarına neden olmuştu.

Akşener’in, adaylık konusuna ilişkin “Masanın bir noter olma görevi yok” çıkışı ise “CHP ve İyi Parti arasında ipler kopuyor mu?” sorusunu gündeme getirmişti.

İki liderin bugünkü görüşmesinin ana gündem maddesinin “6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusunun olması bekleniyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın