Kaç Çeşit Baklava Var?

Kaç çeşit baklava var?  Baklava, günümüzün en çok tüketilen tatlıları arasında yer almaktadır. Sadece bayramlarda, özel günlerde değil, çok sayıda kişi gündelik yaşantısında da baklava tüketmeyi oldukça sevmektedir. İyi bir baklava için, iyi bir baklava dükkanını seçmek ve bu dükkandan alışveriş yapmanın önemi de son derece büyüktür. Baklavanın kalitesini anlayabilmek adına çok sayıda farklı yol mevcuttur.

Kaç Çeşit Baklava Var?

   Bayramların ve özel günlerin vazgeçilmezi olan baklavanın birçok çeşidi vardır. Yapım aşaması zor olsa da lezzeti dillere destan olan bir tatlıdır. Şerbeti tatlılar arasında en çok sevilen ve bilinen baklava çeşitleri incecik ve çıtır bir hamur yapısına sahiptir.

  • Cevizli baklava,
  • Fıstıklı baklava,
  • Fıstıklı midye baklava veya
  • Saray burması gibi birçok çeşidi bulunmaktadır.
  • Baklavanın Yapım Aşamaları

   Öncelikle yumurta, sıvı yağı, süt, kabartma tozu ve sirkeyi bir kaba alarak hamur kıvamı elde edene kadar un ekleyerek yoğurulur. Bu hamur eşit parçalara ayrılır. Ayrılan parçalara tek tek nişasta serpilerek bu parçalar oklava yardımıyla açılır. Açılan hamurların arasına dilediğiniz şekilde ceviz veya fıstık serperek üst üste yerleştirilir. Cevizli baklava için iç harcına ceviz, fıstıklı baklava için iç harcına fıstık konulur. Sonrasında üçgen şekiller verilecek şekilde baklavanın kesimi yapılır ve üstüne eritilmiş yağdan dökülür. Fırına sürüldükten sonra altı üstü pişen baklavaya son olarak şerbet dökülür. 

İstanbul Baklava Çeşitleri

İstanbul, baklava lezzetlerine en kolay olarak ulaşılabilecek illerimiz arasında yer alıyor. Bu ilimizde Gaziantep’ten gelen tatlı lezzetlerine ulaşabilmek de mümkün. Peki nasıl? Gaziburma, yani gaziburma.com bu lezzetleri sunan en iyi dükkanlar arasında yer alıyor. Ve birbirinden güzel baklava çeşitlerini müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor.

İstanbul cevizli baklava, fıstıklı baklava çeşitleri için Gaziburma ünal tercih edilebilir. Özenle hazırlanan ve geniş lezzet içeriğine sahip olan Gazi Burma Baklava, fıstıklı baklavası, cevizli baklavası, şöbiyeti, burma kadayıfı, saray sarması, sütlü nuriyesi ve revani gibi birçok tatlı seçeneği ile hizmet vermektedir. Sizde misafirlerinize ya da kendinize tatlı bir sunum yapmak istiyorsanız birbirinden farklı lezzet seçenekleri ile güvenilir bir hizmet kalitesi sağlayan Gazi Burma adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Kaç çeşit baklava var? Sorusunun cevabını daha yakından incelemek adına Gaziburma dükkanını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Diğer müşterileri gibi, sizlerin de memnun kalacağınızı düşünüyoruz.

Bu Haberi Paylaşın