İçişleri Bakanı Soylu: “Emekli amirallerden 4’ü CHP üyesi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “CHP’ye üye olan 4, aileleriyle üye olan da yaklaşık 18 kişi var. Hangi siyasi parti yoğunluklu irtibat kurdukları çok açık ve net.” dedi.

Bakan Soylu, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, emekli amirallerin darbe imalı açıklamasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Darbeyle ilgili imalara, teşebbüslere tüm benlikleriyle karşı koyacaklarının altını çizen Soylu, “Araştırmalar devam ediyor ama kamuoyunda çok net görüyoruz ki CHP’ye üye olan 4, aileleriyle üye olan da yaklaşık 18 kişi var. Kimi kardeşi, kimi ablası, kimi oğlu, kimi kızı, aileleriyle beraber. O gece biz sabaha kadar uyumadık, çalıştık ve tüm irtibatlarını ortaya çıkardık. Son 30 günde kimlerle irtibat kurdukları, hangi siyasi parti yoğunluklu irtibat kurdukları çok açık ve net.” diye konuştu.

Darbe imalı bildiriye imza atan emekli amirallere gözaltı

Soylu, “104 general bir araya gelecekler ve hükümete bir çerçeve çizecekler, bir vesayet odağı oluşturmak isteyecekler, biz de diyeceğiz ki ‘Bunda bir şey yok. Ne olacaktı?’ Kusura bakmayın, Türk demokrasisi, siyaseti o saf olduğu dönemden çıktı. Demokrasinin, siyasetin ve milletin dışında hiçbir şey beklemeyiniz. Bu, Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Rekabeti, korakor yapalım hep beraber, ne gerekiyorsa ortaya koyalım ama burada CHP bu meseleye sahip çıkıyorsa, bu meseleyi demokrasi adına savunanları küçümsüyorsa, bir oyun içinde olduğunu iddia ediyorsa bu tarihin bunlara herhangi bir ders vermediğinin en önemli delili olarak duracaktır.” ifadelerini kullandı.

“Açıklamanın uluslararası bağlantısının” sorulduğu Soylu, birtakım tespitlerin olduğunu, 15 Temmuz’u çözdükleri gibi bunların da çözümleneceğini söyledi.

Bu Haberi Paylaşın