Hollanda’da Covid-19 salgınında eski önlemlere geri dönüldü

Hollanda, artan Covid-19 vaka sayıları nedeniyle maske ve mesafe kuralının geri getirildiğini ve Covid-19 kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini duyurdu.

Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, aralarında sosyal mesafe kuralının da olduğu bir dizi kısıtlamanın 6 Kasım’dan itibaren uygulamaya gireceğini açıkladı. Rutte, yeni düzenlemelere aşılıların da uyması gerektiği uyarısında bulundu.

Rutte, açık-kapalı alanlarda ve kalabalık mekanlarda maske kuralının geri getirildiğini, 3 Kasım itibarıyla mesailerin en az yarısının evden yapılması tavsiyesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Jonge, vaka sayılarındaki artışın devam etmesi durumunda sağlık sisteminin hastanelerdeki yoğunluğu karşılayamayabileceğini belirtti.

Covid-19 kartı uygulamasının geçerli olmadığı tüm alanlarda maske takma kuralı geri getirildi. Tüm mağazalar, toplu taşıma, kütüphaneler, belediye binaları ve süpermarketlerde maske takmak tekrar zorunlu oldu. 25 Eylül’de kaldırılan 1,5 metrelik sosyal mesafe tekrar uygulanmaya başlayacak.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın