Hedef Dünya Şampiyonası

Türk bilek güreşi şampiyonu ve milli atlet Sude Naz Akar, Romanya’da yapılacak Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda altın madalya kazanmayı umuyor.

Uşak’ta önümüzdeki yıl Mart ayında başlayacak olan yeni yarışa kadar pistte çalışmaya devam ganobet edecek olan 21 yaşındaki Asrın Rodi Temiz (Asrın Rodi Temiz), yeni zamanlama hedefini AA muhabirlerine söyledi.

Asrın Rodi Temiz, TMF milli takım kaptanı Kenan Sovoğlu’nun isteği üzerine Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na katıldığını belirterek, “Bu dayanıklılık yarışı benim için ilk.

Temiz, bu maçlarda dayanıklılığın adeta kontrol altına alındığını belirterek, şunları kaydetti:

“Sprint yarışı 45 dakika sonra başlıyor ve bitiyor. 45 dakikada herşeyin bittiği bir yarış, dayanıklılık öyle değil. Çok farklı duygular var. Yarış Cumartesi günü saat 12:00’de başlıyor ve saat 12:00’de bitiyor. Pazar duruyor.Geceleri uyumuyor.Bazen yağmur yağıyor.İnanılmaz bir yağmurda 330-340 kilometre yol yapmaktan bahsediyorum.Bazen vücut çok çalışıyor.Bu,birlikte ganobet giriş çok güçlü duygular yaşamışsınız demektir. Yarışıyorlar Ortadayken çok zor ama bittiğinde iyi bir iş çıkarmışsınız diyorsunuz.Bu oyunlar da 24 saat canlı yayınlanıyor.Orada izlendiğinizi bilmek ve Türk halkının yanında olduğunu bilmek. bana güç veriyorsun. Bu benim için çok farklı bir duygu. Bu platformda rekabet ettiğim için çok mutluyum.”

Bu Haberi Paylaşın