Gününde parkurlar tanıtımı yapılmış oldu

Sporcular, her bir parkurun inceliklerini ve prensiplerini ustalaşmış engel disiplini atletleriyle beraber tecrübe etme imkanı buldu. Meydana getirilen tanıtım ve antrenman sürecinin peşinden, 90 atlet yeni disiplini meydana getirilen kontrol yarışıyla beraber deneyimleme fırsatı buldu.

Genç milliler yeni disipline hazır

Engel disiplini kontrol etkinliği, büyükler, gençler ve engel atletleri kategorisinde hanım ve adam sporcuların ayrı ayrı meydana getirilen mücadelesine sahne oldu. Genç bayanlar kategorisinde ulusal sporcu Selen Gülel şampiyonluk ipini göğüslerken; Guatemalalı sporcu Paula Sophia Valencia Franco ikinci, Alman sporcu Annika Schneider üçüncü oldu. Genç erkekler kategorisinde ise Fransız sporcu Cedric Chatellier altın madalyaya uzanırken, ikinciliği ulusal sporcu Berkay Koruyucu, aynı kategorinin üçüncülük madalyasını ise Cenup Afrika’dan Cayde De Waal aldı.

Büyük bayanlar kategorisinde Guatemalalı Sofia Hernandez altın, İngiliz  Jessica Sutton ikinci, İtalyan Montechi Ludovica  üçüncü oldu. Büyük Adam kategorisinde Alman Tobias Hirl 1., Ekvador’dan Andres Torris 2. ve Alman  Robin Schmidt 3. oldu.

Kontrol koşusuna birlikte katılan oyuncular arasında engelli koşucular da vardı. Kadınlarda ise Avustralyalı  Vivian Olivia kazandı ve Polonyalı  visioncasino Kat Jonaczyk ikinci oldu. Belçikalı  Ibtisam Gardabu yarışı üçüncü sırada tamamladı. Engelli erkeklerde İngiltere’den James Burton, Türkiye’den Fatih Akyurt ve Fransa’dan Dimitri Holes birinci oldu.

UIPM tarafından yönetilen yeni alanlar, Kasım ayındaki UIPM Genel Kurulunda oylanacak. Genel Kurul tarafından kabul edilen yeni sporlar daha sonra Şubat 2023’te Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne rapor edilecek. IOC yeni bir sporu benimserse, Los Angeles’taki 2028 Olimpiyat Oyunları’ndaki modern pentatlon  yüzme, eskrim, engelli parkur, koşu ve atış etkinliklerinden oluşacak.

Bu Haberi Paylaşın